[]

Garanti Bankası EFT

Merhaba duyuru sakinleri,


Şubesini bilmediğim bir bonus karta eft ile para yatırmak istiyorum. ancak eft sistemi şube kodu soruyor. garantinin eft merkezi kodu 99999 olarak görünüyor. şube koduna 99999 yazmam yeterli midir? ve bu numara doğru mu bildiğiniz kadarıyla?

 
karta eft nasil oluyor pardon? eft dedigin hesaba olur. bonus karti herhangi bir hesaba bagli olmak zorunda degil. hesap olmadan da kart alabiliyorsunuz. kartin borcunu odeyeceksen odemeler altindan baska bonus karti borc odeme gibi bir adim var.


  • crucio  (14.10.12 13:27:01) 
hesap olmasına gerek yok kredi kartına direkt olarak eft yapılabiliyor. kredi kartı harcamalarına + olarak geçiyor ve borç düşüyor. her ay iş bankası hesabımdan yapı kredideki kartımı bu şekilde ödüyorum. tek sorduğum garanti bankasının eft için gerekli şube koduydu. her bankanın "kredi kartları merkezi" türü bir kodu olur bu tür gönderimler için.


  • wildkiller  (14.10.12 13:33:48 ~ 13:34:32) 
bonus kart için garanti internet şubesindeki ödemeler adımını kullanabilirsin.


  • sutlu nescafe  (14.10.12 13:34:18) 
arkadaşlar anlatamadım derdimi sanırım. kart benim değil. başkasının kartı ile vatan bilgisayardan bonus karta indirimli olduğu için taksitli bir alışveriş yaptım. şimdi kendi banka hesabımdan her ay o tutarda ödeme yapılması için eft talimatı vereceğim.

not: kendi hesabım iş bankasında.

not2: sanırım sözkonusu şube kodu Garanti 0062 – 00910 – KREDI KARTLARI MERKEZI – 034 oluyor.
  • wildkiller  (14.10.12 13:35:36 ~ 13:36:33) 
kredi kartına para yatırılacaksa sadece kart numarası yeterli oluyor diye biliyorum. Kendi kartıma parayı öyle yatırıyorum, bir kere başkasınınkine de yatırmıştım olmuştu.

edit: Ben de garanti kullanıyorum. Otomatik ödeme talimatı -eğer varsa- "başkasının kredi kartı borcunu öde" bölümünde vardır. Eft bankadan bankaya "hesaba" para aktarımı değil mi?
  • rodriguez2  (14.10.12 14:19:48 ~ 14:21:06) 
@rodriguez2 Değil. Yalnızca "hesaba" değil. Bankalar arası para transferi EFT. Kredi kartına da direkt olarak para gönderebiliyor. Zaten EFT yaparken hesaba mı kredi kartına mı olduğuna dair bir seçenek olur aşağıda. Ve bankalar EFT yaparken (kredi kartına da olsa) banka ve şube kodu sorarlar. eğer sözkonusu para kredi kartına gönderiliyorsa, şube kodu "KREDİ KARTLARI MERKEZİ" şeklinde belirtilmiş olan kod olarak girilir. Eğer gidip o bankanın ATM sine bahsettiğin şekilde yatırmaya kalkarsan dediğin doğru. Çünkü adam zaten kendi bankasının koduna ihtiyaç duyacak değil.


  • wildkiller  (14.10.12 14:35:16 ~ 14:37:05) 
hocam o zaman İş Bankasının bir uygulaması o. Şimdi merak ettim Denizbanktaki hesabıma girdim, Garanti Bonus kartıma para göndermek istedim dediğiniz gibi Transferler-->Eft-->Kredi kartına diye geçiyor. Açınca banka adı sordu Garantiyi seçtim, sonra kart numarası ve gönderilecek para miktarını girdim. Bu kadar! Sonraki adımda şube bölümünde otomatik "KREDİ KARTI MERKEZİ" yazdı ama kendisi buldu. "İşlemi gerçekleştir" dersem gönderecek şimdi.

Büyük ihtimalle İş Bankası öyle bir kod girme olayı istiyor..
  • rodriguez2  (14.10.12 14:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.