[]

işporta, dilenci, korsan cenneti istanbuldan iğrenmeye başlamak

sağda solda işportacılar, zenciler, dilenciler vs..

acaba buna birşey yapamaz mıyız? defalarca semt ve büyükşehir belediyesine yazdım ama bir bok değiştiği yok. beyazıt, sultahhmet, aksaray, şirinevler, metrobüs köprüleri vs..hepsi tıklım tıklım dilenci, işportacı vs.. bu 3.dünya ülkesi görüntüsünden sizler de rahatsız olmuyor musunuz? bu ülkeden defolup gitmek de bir çözüm ama kalıp mücadele etmek vatandaşlık görevi.


 
avrupada da var gayet fazlada. yani karsilastirdiklariniz buralarsa hatirlatirim.


  • serabetan  (14.10.12 12:33:11) 
1. dünya ülkelerinde işportacı ve dilenci olmadığını mı söylüyorsun? istanbul'un örnek olarak gösterdiğin ülke ve şehirlerden tek farkı çarpık yapılaşması ve de trafiği. kalan problemler her ülkede/şehirde var. (zaten yapılaşma başlı başına istanbul'u kötü göstermek için yeter)


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (14.10.12 12:33:55) 
bi yerle karşılaştırmıyorum. avrupa, amerika yalaması değilim. biz işimizi doğru yapalım onlar bizi örnek alsın. avrupa'nın bazı yerlerinde durumun daha vahim olduğunu bizzat gözlemledim.


  • dokunmakalbime  (14.10.12 12:35:11) 
kalıp gelir dağılımında adaletsizlikle mücadele etmek vatandaşlık değil insanlık görevi. işsizlikle mücadelede baskı oluşturmak vatandaşlık değil insanlık görevi. refahın ve sosyal güvencenin bir hak olduğunu kitlelere ve siyasete kabul ettirmek de aynı şekilde vatandaşlık değil insanlık görevi. bunlar biraz sağlanırsa kimse de meraklı değil sabahtan akşama sokakta tırnak makası, çorap b.k püsür satmaya zaten.


  • dougsampson  (14.10.12 12:37:15) 
sağda solda zencilerin olması çok kötü bir şey evet.

ne o öyle kara kara adamlar.
  • agazade  (14.10.12 12:47:58) 
13 milyon insanın arasında normal bunlar


  • soljenitsin  (14.10.12 12:52:50) 
zencilerle olan derdini anlayamamakla beraber (hı? yoksa?) insanın ülkeden gitmesi için tek geçerli sebebin bu olmadığını düşünüyorum. evet defolup gitmek mantıklı çünkü düzeleceği yok. Avrupada pek çok yerde de durum böyle. paris'te sacré coeur'e bir git mesela. brüksel'de grote markt civarında dolaş ara sokaklarda. manzara aynı. fransada mesela nantes, touluouse vb küçük şehirler daha yaşanabilir yerler aynı burada kütahya, bursa vs yerlerin daha ucuz ve stressiz olması gibi. metropoller kalabalık olduklarından her türden insanla karşılaşmaya hazır olacaksın, yadırgamayacaksın. eğer alt sınıflar olmasa evleri sokakları sen temizlerdin, inşaatlarda sen çalışırdın, saatleri sen satardın. acı ama gerçek. bunlar derin problemler. öyle burada yüzeysel sorular sorarak çözüm bulamayacaksın :)))


  • i ve been mistreated  (14.10.12 13:22:35) 
13 milyon kaç ülkenin nüfusundan fazla düşünebiliyor musunuz? bahsettiğiniz atıyorum 1 milyonluk kesimi nereye nasıl gönderirsiniz? 1 milyon bile bir çok ülke nufüsundan fazla


  • dieselsingle2  (14.10.12 13:23:45) 
evet hepsini toplayıp gaz odalarına atalım. sen git bence istanbul'dan bende sizin gibileri görmeye dayanamıyorum


  • zenigt  (14.10.12 13:35:06 ~ 13:35:27) 
böyle ucuz muhalefet yöntemlerine başvurmayın. zenci, kürt, çingene hiç biriyle sorunum yok. ama adam gibi iş bulup, vergisini ödeyip bu memlekete fayda getirmek yerine böyle illegal yollara başvuruyorlarsa kıçlarına tekmeyi de basmalıyız. zaten bir bok olamayışımızın sebebi de bu duygusal yönümüz. sen o dilenciye 1 lira vermesen, o köprü altında flüt çalan, sömürülen çocuğa acımasan tıpış tıpış iş bulup milli sermayeye fayda sağlayacak.


  • dokunmakalbime  (14.10.12 14:17:16) 
bence biraz arz talep meselesi, hatta o milletin dindarlığıyla doğru orantılı geliştiğini düşünüyorum, özellikle dilenciliğin. Avrupa'yla kıyaslarsak mesela, Hollanda'da hiç dilenciye rastlamadım 6 ay boyunca 1 tane bile. İtalya ve İspanya'da metrolarda aynı bizdeki gibi para dilenen bir sürü insan vardı. Belçika'da da görmedim zira. Ve bunun oradaki belediyelerle bi alakası olduğunu düşünmüyorum. Dilenci, dilenebiliyor ki var.


  • halusinojen  (14.10.12 15:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.