[]

oz mu prison break mi?

sizce oz mu daha etkileyici pb mi? her ikisini de henüz izlemedim yorumlarınıza göre birine başlamayı düşünüyorum.

bu arada oz'da epey iğrenç sahneler varmış, organ kesme kol koparma gibi şeyler var mı aşırı olumsuz etkileniyorum öyle sahnelerden :p


 
prison break oz'un yanında teletabi gibi kalır. şiddetle oz'u onerıyorum.


  • ramsesseum  (13.10.12 23:45:21) 
ikisini aynı kefeye koymak oz'a ayıp olur o derece


  • Tam1Hi0n3  (13.10.12 23:46:09) 
Bakın lütfen diyorum, Oz ile Prison Break'i aynı cümlede kullanmak bile Oz'a büyük bir hakarettir. Oz ile başka herhangi bir yapım da karşılaştırılamaz.

Yalnız önce Prison Break'i izle, o da kendine göre iyi bir yapım. Sonra Oz'a geçersin. Önce Oz'u izlersen sonra Prison Break izlenmez.

Öyle çok iğrenç sahneler var da, izlenmeyecek gibi değil yani. Bir şey olmaz izle sen.
  • tahsin sutcuoglu  (13.10.12 23:47:46 ~ 23:48:29) 
OZ felsefe olarak zücker. fazla aksiyon yoktur. bu PB'i kötü dizi yapmaz, onu da izleyin ama dedim ya OZ bambaşka.


  • sensible soccer  (13.10.12 23:57:57) 
Elma mı mantı mı? gibi bir şey olmuş bu soru. Oz gibisi var mı? (varsa söyleyin de izleyeyim)


  • cevab veremedi  (14.10.12 00:08:18) 
oz hapishane hayatını konu alır pb ise ana teması "kaçış"tır.

prison break bozdu yea diyenleri siktir et sen. başla, 4 sezonu 1 haftada bitirirsin. öyle über bir dizidir.
  • grimer  (14.10.12 00:25:01) 
OZ .


  • matsiyah  (14.10.12 00:43:42) 
oz mu prison break mi, sims mi fifa mı sorusuyla eştir gözümde. oz hapishane'yi anlatır (ve müthiş dersler verir), prison break de adından anlayacağın üzere kaçıştır, kaçmaktır. prison break'in karakterleri (t-bag, sucre, scofield) hayli iyidir, oz'unkiler bombadır.

vaktin varsa, ikisini de izle derim.
  • reavelyn  (14.10.12 00:47:36) 
oz daha hardcore bir dizidir prison break'e göre. büyük çoğunluk oz demiş, doğrudur. herkesin kendi görüşü sonuçta. evet oz hakkaten başka bi dizidir. o iğrenç hapishane hayatını tüm çıplaklığıyla anlatır. ama prison break var ya candır. izlediğin yerde o dizi karakterlerinden biri gibi hissedersin kendini. michael olmak istersin, sucre gibi sadık bi dostum olsa dersin, allah t-bag gibi psikopatları bizden uzak etsin dersin. dizi izlemeye prison break ile başlarsan, sonraki tüm diziler yavan gelecektir. evet breaking bad olsun, oz olsun, şu anda en popüler dizi olan game of thrones olsun, hepsi süper diziler ama benim için hiçbiri bir prison break değil.

ayrıca @grimer kesinlikle +1

prison break'e başlaman ile bitirmen arasında 1 hafta var. oz öyle bir dizi değil. prison break'te ard arda 4-5 bölüm belki 7-8 bölüm izlersin. sürekli bi heyecan, aksiyon. yerinde duramazsin. öyle "oz ile pb'yi aynı cümlede kullanmayın" diyenleri falan geç bi zahmet. kim 1 hafta/10 günde oz'u bitirmiş?
  • lionel andres  (14.10.12 00:58:06 ~ 01:03:08) 
prison break ilk sezon güzeldir digerleri ehh.

oz abartilan bi dizi bence.

iki dizi cok farkli birbirinden. oz sikici, begenmeyeceginiz bi dizi olabilir.prison break daha bi seyredilesi.
  • serabetan  (14.10.12 01:03:01) 
ben çok farklı bir boyuttan anlatayım.

pb sonuna kadar izleyeyim dersen sıkma.
oz un sonu gelmiyor 4 sezon izledim hep aynı hep aynı. biri gelir biri gider.
  • eastanbool  (14.10.12 01:18:24) 
oz mu diğer tüm diziler mi desen bile galip oz olur. prison break'ten şu an an say desen 3 karakter zar zor sayarım. ama oz'daki karakterleri saymaya başlasam 10larcasını sayarım. çünkü oz'daki karakterlerin hepsi ayrı sağlam. yaşın 18'den küçükse izleme. o sahnelerden etkileniyorsan da izleme. psikolojik olarak etkiler oz. hayatını etkiler, illa ki etkiler, hele ki bölümleri art arda hızla izliyorsan.

ayrıca OZ abartılmış bir dizi değildir. oz'dan çıkan herkes başka dizilerde/filmlerde oynamıştır. böylesine kaliteli bir yapım daha görülmemiştir. oyuncusundan senaryosuna her şeyiyle.
  • sizofren hayaller  (14.10.12 01:34:27) 
prison break


  • themanwhowasntthere  (14.10.12 11:14:22) 
İkisini de çok fazla izelmedim. Ama OZ derim.


  • bartholomew87  (14.10.12 13:38:41 ~ 13:39:32) 
"şüphesiz ki ancak oz'u bilmeyenler başka dizilerle kıyaslama gafletine düşebilir. "


  • holy diver  (15.10.12 13:38:54) 
@lionel andres durumu özetlemiş.

hem prison break hem oz izleyen biri olarak söyleyebilirim ki; dizi izlemeye prison break ile başlarsan diğer izleyeceğin dizilerde bir prison break aksiyonu/heyecanı ararsın. prison break'ı bitirdikten sonra oz olsun lost olsun birçok yabancı dizi izledim ve hiçbiri bir prison break kadar sarmadı.

ayriyetten prison break ile oz arasında neredeyse hiçbir benzerlik yok hapishane ortamı dışında. prison break'da ana tema kaçış üzerine kurulu, oz da ise hapishane hayatı tüm çıplaklığıyla anlatılıyor. prison break'a başlarsan 1 haftada bitirmek istersin uykusuz kalmak pahasına. oz'a başlarsan belki 1.5-2 ayda anca bitirirsin.
  • guest  (15.10.12 14:26:48 ~ 14:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.