[]

Vista'dan sonra sıçan yazıcı

Efendim ofiste HP Deskjet 1280 bir yazıcımız var. Benim makineme bağlı ve ofisteki diğer bilgisayarlar da ağ üzerinden yazdırıyolar. Fakat bilgisayardan birisi değişti ve Vista işletim sistemli makine oldu. O günden beri çıktı alırken sürekli sorunlar yaşıyor bu makine. Excel'de çerçeveler ve eklenen çubuklar filan çıkmıyor, pdf dosyalarda metinler çıkmıyor ve AutoCad'de de hiçbir şekilde çıktı alınamıyor.

Bu çıktı alamayan bilgisayarı direk yazıcıya bağlamayı da denedik yine bir sonuç vermedi. Nedir bu sorun, vardır sanırım bir çözümü?


 
Diğer bilgisayarlar çıktı alırken bir sorun yok da sadece vistalı makineden çıktı alırken sorun oluyor, doğru mu anladım? Ona göre fetva vereceğim de o bakımdan:)


  • elinherifi  (05.12.08 10:12:50) 
yazıcının driverı vista uyumlu mudur? belki de hp destek sayfasından vista uyumlu sürücü indirmek gerekiyordur.


  • phonex  (05.12.08 10:13:20) 
evet aynen öyle. aynı dosyaları ben sorunsuz yazabiliyorum.


  • teritori  (05.12.08 10:14:06) 
@phonex: onu da denedik. yemedi.


  • teritori  (05.12.08 10:14:31) 
aynı şeyi bende de yapıyor. xp yüklü bilgisayar üzerinde takır takır çalışıyor, yeni aldığım laptop tan (vista) ağ üzerinden bir türlü çıktı almıyor. ne yaptıysam olduramadım. sevgiler hp...


  • metox  (05.12.08 10:21:11 ~ 10:21:40) 
çözümü buldum efendim.
yazıcı ekle'den 1220c'yi yüklüyorsunuz. sonra denetim amsasındaki yazıcılarda, 1220c üzerine sağ tıklayıp özelliklerde bağlantı noktaları sekmesine geliyosunuz. usb portunu seçiyorsunuz ve hayat bayram oluyor.

  • teritori  (05.12.08 12:36:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.