[]

overclock yapabilir miyim?

bir laptop'im var. icinde yalnizca intel hd graphics 3000 ekran karti var. bilindigi uzere islemciye bagli bu.
fifa 12yi bile cok iyi ayarlarda dusuk fpslerle calistiriyor.
ben buna overclock yapabilir miyim? yapsam ise yarar mi? nedir bu overclock?

Intel Core i5-2450M processor islemci.

 
GPU ya da CPU'nun voltaj degerleriyle oynayarak sivi nitrojene kadar giden sogutma cozumleriyle fabrika ayarlarindan daha yuksek frekanslarda calistirilmasi overclock.

Eger ne yaptiginizi bilmiyorsaniz cok buyuk ihtimalle donanima zarar verirsiniz. Ve laptop olmasi harici sogutma cozumleri kullanilmasini da zorlastiriyor, dolayisiyla bu isten vazgecmenizi tavsiye ederim.
  • crown  (13.10.12 14:25:42) 
peff. bu geri zekali ekran karti hicbir sey calistirmiyor yea. sordum sony'ye upgrade de edemezsin diyor. kaldim boyle.


  • bohr atom modeli  (13.10.12 14:30:54) 
Crown'a katılıyorum. Overclock, masaüstü bilgisayarlarda ekstra soğutma sistemleri vs. ile %10 daha iyi performans sağlayabilir. Fakat işin ehli olmadan, üstelik de laptopa yapmaya kalkışırsanız, sadece bilgisayarınıza zarar vermekle kalmış olursunuz.


  • whatthe  (13.10.12 14:33:15) 
game booster indir. overclock değil ama oyun oynarken gereksiz programları durdurup daha çok önbellek ve işlemci gücü sağlıyor. baya etkisi oluyor. bir de laptop çok ısınıyorsa iyi bir soğutucu al. gerçi intel graphics dediğin onboard kart ise çok zor işin.


  • r_u_h  (13.10.12 14:33:39) 
Sat o laptopu yenisini al. Intel bütünleşik grafiklen ihya olaman.


  • faith no more  (13.10.12 15:56:53) 
arkadaş intel ile istediğin kadar overclock yaoarsan yap birşeye yaramaz. üstüne üstlük ekran kartını bozma ihitimalin de yüksek.


  • cetoxim  (13.10.12 16:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.