[]

torrent hız sorunu

gençler geçen haftaya kadar bir sorun yoktu, ne olduysa birkaç gün önce oldu. 4-5 megabaytla indirirken birden 200 250kb görünce şükreder oldum. problem ne bir türlü çözemiyorum. bi yardım eden çıkar mı vallahi?

internet sağlayıcım superonline.


 
Adil kullanım kotası var ya,kotanı doldurunca hızın büyük ölçüde düşüyor.Benim 50 gb'tan sonra 20 den 5 e düşüyor hızım,bu da torrentimi etkiliyor tabiki


  • birbilsem  (13.10.12 13:54:16) 
@birbilsem, abi şu an speedtestte hız 66 mbit gözüküyor. kotayı aşmış olma ihtimalim de yok henüz bu ay..


  • noluyo yaa  (13.10.12 13:57:42) 
o zaman benden bu kadar:) diğer arkadaşlar bilir belki sorunun cevabını


  • birbilsem  (13.10.12 14:11:18) 
Bana da olmuştu bir kere aynısı 7000 seeder'ı olan dosya 300'le falan iniyordu. İnternetim 20MBit, genelde 2.5 MB/sn ile indiriyorum. Arada oluyor öyle diyebilirim.


  • himmet dayi  (13.10.12 14:21:30) 
şööyle birşey deneyebilirsin; internet download manager ile bir dosya indir bakalım maksimum kaç ile indirecek. eğer idm ile 4 5 mb hızla indiriyorsa torrent programını değiştir veya temiz kurulum yap. yok idm ile de 200 250 diyorsa modemi kontrol et.


  • cetoxim  (13.10.12 19:42:13) 
sanırım bu so'ın biz müşterilere attığı son kazık oluyo. şöyle ki; ben de aynı sorunu yaşıyorum. private trackerlardan download yaptığım için seeder ve leecher ile alakalı bi' sorun olması ihtimalini eledim direkt.(tabi yine de farklı farklı dosyalar ve sunucular denedim) port açtım olmadı, ayarları yüksek verim alabilecek şekilde düzenledim olmadı (utorrent kullanıyorum). sonra modem değiştirdim olmadı. herşeyi deneyince geriye servis sağlayıcısından kaynaklı sorun olma ihtimali kaldı tabi. onu da test etmek için yan dairenin ttnet'inden bağlanıp internete aynı dosyayı yüksek hızla indirebildiğimi gördüm :) bütün superonline kullanıcılarında var mı diye aynı torrenti başka superonline hatta denedim; yine yüksek hız :) müşteri hizmetlerini aradım ve bütün bu saydıklarımı operatöre de anlattım. aldığım cevap ''anlıyorum ama ona bakamıyoruz''. yani anlayacağın superonline böyle bi' yaptırım uygulamaya başlamış ve yavaş yavaş yayılacak muhtemelen.


  • egoist dusler  (15.10.12 17:11:01 ~ 17:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.