[]

otobüste ayakta gitmek

toplu taşımayı kullanma seçeneği olduğu zaman, ben genelde otobüs/minibüs vs.den kaçınıyorum. psikolojik olarak reddediyorum, çünkü ayakta yolculuk yapmaya dayanamıyorum.istanbul'da, sırf ayakta gitmemek için son durağa kadar gidip boş otobüse bindiğim çok olmuştur. ama mesela okul zamanı, denizli'de dolmuşlar ayakta yolcu almadığından içim rahat oluyor ve beni bir yerlere gitmekten alıkoymuyor.
sizde de buna benzer bir önyargı/endişe var mı?



 
"otobüste ayakta gitmek" tek başına bir endişe oluşturmaz. bu durumu korkunç hale getiren sebeplerin ne olduğunu bulmalısın. oturan yolcuların karşısında ayakta durmaktan mı, ayaktayken komik gözüktüğünden mi, tutunacak yerlerin hijyenik koşulları taşımadığına inanmaktan mı, olası bir frende yuvarlanmaktan mı vs.. tam olarak endişenin kaynağı nedir söyler misin?


  • dayrise enterprises  (13.10.12 00:33:39) 
ooof bende de var bu ya... o yuzden hep ilk duraktan binerim.


  • öptüm sezen  (13.10.12 00:33:48) 
valla ben bazen tam tersine ayakta gitmeyi daha çok seviyorum. ama o tutacaklara tutunarak olan tarzda değil, köşeye dayanarak falan. daha rahat geliyor bana bilmiyorum.


  • xenophobe  (13.10.12 00:39:17) 
ayakta gitmek sorun değil de balık istifi olup ter kokusu çekmek çok fena.


  • goldentitan  (13.10.12 00:55:30) 
evet, daha güne başlamadan yorulmaktır toplu taşımada ayakta gitmek ve bunu daha binmeden düşünmek.
bazen, keşke atım olsaydı da atla gitseydim diyorum gideceğim yere.

  • başka bir kullanıcı  (13.10.12 01:05:13) 
@dayrise enterprises endişenin kaynağı,yolcular/hijyen değil. yorgunluk. dört elin olsa dört yerden tutunsan yine kolların, ayakların, belin yerinden çıkıyor. değil fren, azıcık kasiste bile feleğin şaşıyor. halbuki koltukta oturup etrafı seyretmek, telefonla uğraşmak, arkana yaslanmak başka:)


  • vizdilva  (13.10.12 01:15:05) 
bunca yıldır metrobüs, metro kullanıyorum daha ayakta gidenini görmedim. genelde ikiye ayrılır oturanlar ve demirlere asılanlar


  • secilmis uye  (13.10.12 10:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.