[]

Vosvos Alınır Mı?

Merhaba sözlükçüler

İstanbul'da yaşayan bir öğrenci olarak elimde bir vosvos alacak kadar para birikti. İnternette ekserisi 6000 7000 lirada satılan modeller gördüm ve içim gitti. Durdum ve neden benim de olmasın dedim.

Sizca, İstanbul'da okula ve işe gitmek için böyle bir araba almak mantıklı mı?

1973 model Vosvos'lara bu kadar para vermek parayı çöpe atmak olur mu?

Vosvos modeline ben uzun zamandır hayranım; ama ilk kez alabilme durumuna kavuştum ve ciddi ciddi düşünüyorum da yani. Ehliyetim yok bu arada; fakat birkaç ay içinde onu da halledip en geç 1 yıl içerisinde arabamla gezmek istiyorum.

Özet:
Bu zamanda 6500TL~ civarında vosvos almak iyi midir?
İstanbul'da okula/işe bu arabayla gidilir mi?

 
sanayide geçirecek çokça vaktim var diyorsanız alabilirsiniz. nihayetinde sağlam arabadır eyvallah ama en temiz ikinci el arabanın bile temizinden 1000 lira masrafı vardır.


  • gonion  (12.10.12 23:15:40) 
hayir mantikli degil. evet parani cope atmis olursun.

6500 liran varsa bir vespa al o da guzeldir. hem de bir ise yaramis olur.
  • chavezding  (12.10.12 23:31:12) 
onun yakacagi benzinden ve cikaracagi masraflardan haberin var mi? ayda temiz 300 400tl ortalama gomersin arabaya. ama yatirim olarak alabilirsin belki. yakinda hurda arac kanunu cikacak. 20 yasindan buyuk araclari 7500tl(sanirim, emin degilim) ye hurdaya cikaracaklar. 6000tl ye alirsan bir tane 1 sene icerisinde %25 gelir elde edebilirsin :))


  • crucio  (12.10.12 23:43:19) 
istanbulda okula/işe arabayla gitmek hem pahalı hem de zahmetli bir iş (elbette evin-işin konumuna göre değişiyor ama)
Araba alırken sadece alırken ki parayı değil; benzini, vergiyi, sigortayı, OTOPARK PARASINI, tamiri, belki kaskoyu vs. hepsini birden düşünmek gerekiyor.
Öğrenci adamın işi değil araba sahibi olmak.
  • michael_knight  (13.10.12 00:22:21) 
Oh bol bol farklı fikir geldi.

Şimdi önce şunu söyleyeyim: Öğrenci olmama rağmen tam zamanlı bir işte çalışıyorum. Okula aydan aya gidiyorum. Devam zorunluluğum yok. Bunun yanında -benim için- gerçekten tatmin edici bir maaşa sahibim.

Aylığa vurduğunda ortalama 300 lira araç bakım/benzin/vergi parası olacaksa eğer sanırım buna değecek.

Bunun haricinde Vespa gibi bir şey düşünmüyorum, İstanbul'da asıl o model bir motor sürmek delilik. Kimse seni trafikte ciddiye almıyor.

Bir de şimdi düşündüm, otopark parası olayı var ve bu çok sıkıntı ki of yani.

Bir de ikinci olarak

Bu Vosvosların kulüpleri, sevdalıları nasıl bakıyorlar arabalarına? Gerçekten günlük kullanan var mı? Yoksa yılda 3 4 kez çıkartıp şöyle bir turlayıp geri garaja mı koyuyorlar?

Çok heveslendim bir adı olan, hız yapmayan, tor tor da olsa kazasız belasız giden bir arabam olsun diye.
  • g man  (13.10.12 00:38:24) 
elimde o kadar param olsaydı hiç düşünmez 1980 civarı mercedes w123 alırdım. 300D'nin her türlü gideri var...


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (13.10.12 01:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.