[]

Wordpress / PhpMyadmin vs.

Wordpress'i kurcalamak istiyorum. İnternetten baktığım kadarı ile bir şeyler yaptım. Yani Easyphp diye bir program kurup, içindeki www klasörüne wordpress dosyalarını ekledim. Browser'a localhost yazınca da wp ekranı geliyor. Kurulum yaparken 2. adımda hata veriyor ve bunun veritabanı ismi ile alakalı olduğunu sanıyorum. Bunun için phpmyadmin isimli şeyi de indirdim ama hiç bir şey anlamadım. Setup gibi bir şey değil sanırım. Basitçe bütün bunlar nedir ne değildir özet geçebilecek varsa müteşekkir olurum.

Aslında tek yapmak istediğim localhostta wordpress kullanabilmek ve kurcalamak. Php falan hiç anlamıyorum.


 
localhost/phpmyadmin e girip boş veritabanı oluşturman gerekiyor. daha sonra wordpress kurulumunda oluşturduğun veritabanı ismini, veritabanı kullanıcı adını ve şifreni girmen gerekiyor. localhostta genelde kullanıcı adı "root" şifre ise boş bırakılır.


  • gozyakansakiz  (12.10.12 12:23:11) 
Eyvallah ama sıkıntı şu:

Ben php dosayalarını (Wp dahil) local olarak çalıştırabilmek için. c:/program dosyaları (x86)/Easyphp-12.1/wwww/ klasörünü kullanmak zorundayım sanırım. Bi' sıkıntı yok burada. phpMyAdmin dosyalarını bu www klasörüne atınca phpMyAdmin sayfası açılıyor. kullanıcı adı ve şifre istiyor. İlk olarak burayı geçemedim.

İkinci sıkıntı www klasörüne wp dosyalarını atınca wp sayfası da açılıyor ama kurulum yaparken 2. sayfada hata veriyor. Ben bu wp ve phpMyAdmin dosyalarını nasıl birlikte kullanabilirim?

Biraz uzunca yazıyorum artık kusura bakmayın. Tamamen cühelalık bendeki :)
  • dungangadunganga  (12.10.12 12:41:48) 
O diğer kurduğunun yerine www.wampserver.com linkteki programı indirip kurarsan hepsini paket halinde kurmuş olursun. Ondan sonra istediğin zaman server'ı aç çalış istediğinde de kapat.


  • onexey  (12.10.12 13:10:32) 
kurduğun programla birlikte phpmyadmin zaten kurulur. artı olarak kurman gerekmiyo.

localhost adresine git. türkçedir büyük ihtimalle. yeni bi veritabanı oluştur.

sonrasında

localhost adresine git tekrardan. ikinci adımda veritabanı bilgileri isteyecek.

host kısmına "localhost"
veritabanı kullanıcı adı kısmına "root"
veritabanı şifresi genelde boş olur.
veritabanı adı oluşturduğun veritabanı adı.

tırnaksız yazcaksın bunları.

herşeyi doğru yapmışsan 3. adıma geçiş yapabilirsin. geçiş yapamıyosan büyük ihtimalle bi yerde hata yapmışsındır.
  • nemo problemo  (12.10.12 13:27:44) 
Harika, teşekkürler. Wamp çok daha rahatmış.


  • dungangadunganga  (12.10.12 13:32:04 ~ 13:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.