[]

Neden Geldim İstanbul'a ?

Çok büyük bir utançla söylüyorumki şu güzelim şehirde gittiğim müze ve tarihi mekan sayısı, girip çıktığım organize sanayi sitelerinden kat be kat düşük malesef.

O yüzden önümüzdeki tatilde cânım Konstantiniyye'nin yüzyıllardır gitmem için beni bekleyen mekanlarına bir ziyarette bulunmak istiyorum.

Topkapı, Ayasofya, Sultanahmet, Yerebatan vs gibi major pointlerden ziyade daha az bilinen, belkide göz önünde olmayan mekanlar istiyorum. Internette bir dünya yer buluyorum ama bunların hangileri hakkaten çok ilgi çekici, hangileri tur süresini doldurma amaçlı koyulmuş kestiremiyorum.

Açıkçası zaman kısıtlı, görmek istediğim yer çok. Önerilerinizi bekliyorum.
Özellikle, fener-balat & pera-galata bölgelerine ait güzide önerileriniz hoş olacaktır.

 
anadolu kavağını bir görün derim ben. beşiktaş sahili güneş batmaya yakın çok güzel olur orada bir çay içebilirsiniz. lakin günbatımını moda sahilinde izlemek de pek keyiflidir. pierre loti'yi de şiddetle tavsiye ederim.


  • sofistike maymun  (04.12.08 15:32:09) 
Kiz tavlamak icin bir canon fotograf makineniz de varsa, atakoy civarlarini oneririm. Eski osmanli koyu civari olabilir.


  • murat mc  (04.12.08 15:54:52) 
(bkz: studion)


  • trocero  (04.12.08 15:58:54) 
önce bir müze kart al.


  • cinematography  (04.12.08 16:28:53) 
eger yagmurlu olmayaksa arkeoloji müzesi, gülhanede in gülhane parkının kapisindan Topkapıya cıkar gibi yokusu tırman
belki timsah agacini da görürsün ama saraya gelmeden solda müze giris 4 ytl ve saat 16 da kapaniyor
istersen müzeyi gez istersen bahcesinde otur o denli keyifli gelir bana orasi
agaclarin arasinda falan filan
  • gdduman  (04.12.08 16:42:38) 
İsim İsim İstanbul Tarihi Yapılar - Caddeler- Sokaklar
Yazar: Önder Şenyapılı
www.tulumba.com.tr


www.istanbulkulturturizm.gov.tr
tr.wikipedia.org:%C4%B0stanbul%27daki_yap%C4%B1lar
www.turkiyerehberi.gen.tr
  • ermanen  (04.12.08 17:29:04) 
ilber ortaylı'nın istanbul gezi rehberi isimli bir kitabı var. süper bir kitap. belirttiğiz bölgelerdeki görülmesi gereken her yeri sokak sokak, bina bina anlatıyor.


  • co2s2  (04.12.08 23:37:04) 
o değil de erkan oğur'un "neden geldim istanbul'a" cover'ı muhteşemmiş. ben yeni dinledim, dinlemeyen kalmasın diye yazıverdim buraya. amin.


  • ecnebi  (05.12.08 03:21:10) 
(bkz: istanbul gezi rehberi ) bu kitabı edin, zaman buldukça tüm istanbulu gezersin. şahane bir kaynak.
co2s2; ilber ortaylı değil, murat belge'nin kitabı o:)

  • flyalone  (05.12.08 03:29:39 ~ 03:30:24) 
Şehir surları turu yapabilirsiniz bayağı ilginç olur. Tahminimce iki gün sürer. Şehir surlarının kenarlarından yürüyerek ve yakındaki tarihi yerlere giderek hiç ummadığınız kadar ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İstanbul gezi rehberini ben de tavsiye ediyorum. Açıkçası dili çok da akıcı gelmedi bana ama oldukça bilgilendirici.
  • kilroy  (06.12.08 07:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.