[]

bu devirde kim böyle bir iyilik yapar?

şimdi olay şu: ben sahibinden.com dan bi laptop satıyorum. fiyatı 1800 ytl bugün elemanın biri mesaj atmış 12 taksitle verirsen alırım diye. acaba ben bu olayı nasıl çözerim? ben bu elemanla tanıdık bi dükkana gitsem bunun kartından 1800 ytl yi 12 ye böldürsek? dükkancı amca bana direk 1800 ytl yi peşin verir mi? bildiğim kadarıyla onlar kaç taksit yaparsa yapsın sonuçta bankadan peşin para alıyorlar.bir de böyle bişi yapabilecek bi tanıdığınız falan var mıdır varsa çok makbule geçer.
not:gittigidiyordan satmak istemyorum komisyonu çok fazla.



 
dükkancı amcaya bunun mali açıdan ekstra külfeti olacağı ve bu satışın vergisini de ödemek zorunda kalacağı için sıcak bakar mı bakmaz mı bilemem.. post makinesinden çekeceği için istese de istemese de senin satışın vergisini öder.


  • joehigashi  (04.12.08 13:07:15) 
valla sıkıntılı bi konu bence.
tanıdık dükkana 12 taksit yaptırınca banka yine komisyon alacak ki gittigidiyor'un komisyonundan bile fazla olabilir. ayrıca taksit diyen kredi kartı demiş mi ki?
diğer türlü elemanın güvenilirliğini sorgulayamazsın.
peşin isteyip indirim yapmak komisyondan daha büyük bir zarar değilse öyle yapılabilir.
  • hayo  (04.12.08 13:07:53) 
Bankadan peşin para almıyorlar, parayı hemen isterlerse belli bir miktar faiz ödüyorlar, yani eksik alıyorlar parayı. Bu oran nedir, mesela %3-5 falandır herhalde. Eğer parayı hemen değil de, bir ay sonra alayım dersen o zaman banka o sürenin sanında sana parayı tam veriyor.

Yani böyle bir iş yapacaksanız ve dükkancı amcadan parayı hemen isteyecekseniz biraz azına razı olmanız gerekebilir.
  • sui  (04.12.08 13:08:47) 
bilen birisi varsa kredi kartından 1800 ytl lik bi alşverişin dükkancı amcaya olan külfetini yazarsa ben de dükkancı amcaya o külfeti artı bi miktar da komisyonu ödeyim diye bi teklifte bulunabilirim.


  • rentts  (04.12.08 13:10:13) 
konuya tam olarak hakim olmamakla beraber şunu söyleyebilirim ki eğer elinde stok olan bir dükkancı amcaya rast gelirsen hiçbir masraf almadan dahi bu satışı gerçekleştirebilir stoklarını eritmek için. çünkü öyle satıcılar var ki vergi çıkmasın diye bol bol alış faturası alıyorlar sonra da karşılığında satış olarak bunu çıkmadıkları için ellerinde kalan mal tekrar vergi olarak kendilerine geri dönüyor. Ha adamın gelir, gider, masraf dengesi düzgün durumdaysa ve sana yaptığı satışın alışını karşılayamıyorsa 1800 liralık bir satışın kdvsi 274,58 kdv hariç tutarı da 1525,42 ytl'dir.yanılma ihtimalimin olduğunu ve konuya 1. derecede vakıf olmadığımı da belirteyim. ilerleyen cevaplarda konuya daha vakıf olan arkadaşların cevaplarını da beklemekte fayda var


  • joehigashi  (04.12.08 13:29:23 ~ 13:33:15) 
o zaman bu satış yatar gibi gözüküyor.


  • rentts  (04.12.08 13:33:17) 
ilanını taksitli satış yapılabilen başka bir satış sitesine koyabilrsin. biraz komisyon alıyorlar ama , karşılıklı anlaşırsınız alıcıyla ve fiyatı biraz yükseltebilirsin. bence dükkancı falan aramaktan çok daha iyi. hem sen paranı peşin alıyorsun bankadan , o taksitle ödemeye devam ediyor.

(bkz: hemalhemsat.com)
  • faideli bilgiler  (04.12.08 13:34:50 ~ 13:36:29) 
faideli bilgiler'in söylemiş olduğu sitenin komisyon oranları iyidir. ben o site üzerinden cross motor satmıştım :D araştırdığım kadarıyla o zamanın en az komisyonunu kesiyordu.


  • jr  (04.12.08 13:50:21) 
eğer parayı peşin almak istiyorsanız aşağıda öneriler var. yok her ay taksidi alayım ama kayıtlı kuyutlu olsun diyorsanız senet yapın. vergisi kdvsi olmaz.


  • trocero  (04.12.08 16:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.