[]

Güzel salata tarifleri

Salataya bayılırım ama çok bilmiyorum yapmayı, en fazla çoban salata yaparım. Sizin bildiğiniz, denediğiniz, sevdiğiniz salata tarifleri(kolay-zor önemli değil) var mı deneyeyim ben de?




 
malzemeler: bayat ekmek, domates, kuru sogan ve bulabilirsen kapari.
sos icin: kekik, zeytinyagi, karabiber, limon ya da istege gore sirke.
tarifi: ekmekleri ilik suda islatip, birer lokmada yenecek sekilde dogruyoruz ve salata tabagina koyuyoruz, uzerine soganlari halka seklinde kesip ekliyoruz, sonrasinda iri dogranmis domatesleri ve ortadan ikiye kestigimiz kaparileri ekliyoruz. son olarak sos icin gerekli malzemeleri de tuz ile ya da tuzsuz ilave ediyoruz ve karistiriyoruz.

not: ekmeklerin diger salata malzemelerinin aromasini almasi icin yarim saat kadar beklemenizi oneririm.

not2: gercekten cok lezzetli ve degisik bir salata.
  • trento  (11.10.12 21:24:55) 
marul + rendelenmiş havuç.
üzerine de yoğurt, limon, zyağı, biraz tuz, biraz şeker, naneyi karıştırıp döküyorsun. güzel bir kış salatası oluyor.

marul, domates, peynir, kekik.
üzerine z.yağı, az limon, biraz balsamik.

roka, maydanoz, dereotu (başka koyu yeşil ne ot varsa.) ve kuru incir.
biraz hardal, bal, biraz limon, z.yağı, tuz ile bir sos yapıyorsun. garip bir salata oluyor. çok yapmamak gerek. ama güzel.
  • goldentitan  (11.10.12 21:30:57) 
küçükken annem domates, marul, salatalık, kaşar peyniri ve sosisten salata yapıp üzerine biraz mayonez sıkardı. lezzetli o.

ben elimdeki salatalık malzemeleri doğrayarak yaptığım normal herhangi bir karışıma beyaz peynir veya ceviz filan koymayı seviyorum. genelde uyumlu oluyor. yalnız soğan, yağ veya sirke kullanmıyorum. haşlanmış tavuk parçaları ve mısır da koyabilirsin.
  • snape i başından beri tanırım  (11.10.12 21:41:13) 
taze soğan kesinlikle olsun içinde ne olursa olsun mükemmel bir tat katıyor. peynir koyabilirsin, susamı azıcık kavurup onu ekleyebilirsin, ceviz, bademi de aynı şekilde. eğer salatayla doymak istiyosan köftelik bulguru sıcak suyla ıslat biraz onu koy. kısaca dolapta ne varsa koyabilirsin içine. elma bile yakışır elma, peynir, marul (veya kıvırcık vs)

biraz karışık ve uzun oldu ama kusura bakma. demem odur ki ne istersen koy içine :)
  • anyelios  (11.10.12 21:56:33) 
benim çok sevdiğim bi patates salatası var, şimdi tarifini yazınca kötü gelebilir ama çok lezzetli, ben bayılıyorum.

2x haşlanmış patates, 1x taze ananas, 1 x taze soğan (bulabilirsen frenk soğanı), roka. seversen biraz jambon ve mayonez de ekleyebilirsin. (seversen kırmızı biber ve biraz dereotu da yakışıyor) malzemeleri de patates>ananas>diğerleri şeklinde doğrayınca iyi oluyor.

bu malzemeleri karıştırıp, sezar salata gibi, marul yapraklarının üzerine koyabilirsin. şinitzelin yanında da iyi gidiyor.
  • april12th  (11.10.12 22:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.