[]

programlama dilleri

Birçoğunuza çok saçma gelecektir eminim. Bazen internette dolaşırken eksikliğini hissettiğim, ama piyasada olmayan araçlara gereksinim duyuyorum. Öyle çok büyük şeyler değil, basit işler. Birilerinin bunu yapmasını bekleyeceğime kendim yapayım diye düşünmeye başladım. Sadece kendimin ve çevremdeki insanların kullanması için uygulamalar geliştirmek istiyorum (hobi düzeyinde değerlendirebiliriz). Nereden başlamalıyım? basit de olsa html bilgim vardı bir zamanlar. Şimdi ne yapmalıyım? PHP, ASP ya da diğerleri?




 
Desktop araçları mı, online araçlar mı?


  • quaker  (11.10.12 17:49:54) 
bence öğrenmesi en kolay web programlama dili php.. bilgisayarına şunu kurduktan sonra php ile kodlamaya başlayabilirsin:

www.wampserver.com
  • thalamus  (11.10.12 17:50:16 ~ 18:10:19) 
asp, php, html ve internette eksikliğini hissettiğin şeylerden bahsediyorsan web tabanlı bir uygulama geliştirmek istiyorsun sanırım. bence başlangıç için asp.net daha kolay olacaktır. ama bir html kadar basite de alma programlama dillerini. kafandakiler nedir bilmiyorum ama standart dışı şeylerden bahsediyorsan biraz zaman alabilir kafandakileri gerçekleştirebilmen.


  • transparent layer  (11.10.12 17:51:12 ~ 17:52:45) 
geliştirilecek aracın türüne göre değişir. örnek olarak eğer bir text dosyasının içindeki belli kelimeleri başka kelimelerle değiştirme amaçlı bir program web olarak da yazılabilir, masaüstü uygulaması olarak da. web'de yazarsanız her tarafta kullanabilirsiniz vs. vs.

öte yandan, "işte şöyle bir program olsun, arşivimdeki fotoğrafları tarihlerine göre klasörlere ayırıp yerleştirsin" tadında birşeyler yazacaksanız masaüstü programlama dilleri daha makul.

ben her halükarda önce c öğrenip, ardından da web ya da masaüstü programlamaya geçmenizi öneririm. html bir programlama dili olmadığı için herhangi bir artısı yok; ama web dizaynını yapabilirsiniz geliştirdiğiniz web yazılımının...
  • milistroke  (11.10.12 17:53:32) 
asp.net ile programlar yapabilirsin ama asp.net bilmen yetmez c# veya basic dilini bilmen gerekiyor. Ayrıyetten Script bilgininde olması gerekiyor. Java script gibi. Bunlara hakim olduktan sonra cok guzel onlıne web programcılıgı yapabılırsın.


  • mantarliborek  (11.10.12 17:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.