[]

ıhlamur çayı demlemece

Bu ıhlamur çayı nasıl hazırlanıyor yahu? Hasta oldum üstünüze afiyet. Gittim ıhlamur aldım aktardan. İnternetten bakıyorum. Bir yer diyor ki koyun ıhlamuru suya, su kaynayıncaya kadar bekleyin, sonra demleyip için. Diğer yer diyor ki o kadar kaynatmak iyi değil, 1-2 dk tutup sonra 10 dk demleyin. Vücuda vereceği yarar her ne ise onu yok etmeden nasıl hazırlanır bu meret?




 
kaynatılmaz, demlenir. kaynatırsanız tadı çok kötü olur. French press'e falan ıhlamur ve kaynar su koyarak hazırlayabilirsiniz.


  • whoosie  (11.10.12 16:55:37) 
demliğe ıhlamuru koyun, üzerine yeni kaynamış suyu dökün. demliğin kapağını kapatın, beş on dakika sonra fincana alın, balla tatlandırın.

seviyorsanız az tarçın da koyun demlemeden önce, iyi oluyor.
  • marikaki  (11.10.12 17:01:54) 
Herkesin yöntemi farklı olabilir; fakat ben ıhlamur demleme konusunda tecrübeli biri olarak nasıl yaptığımı anlatayım:

Herhangi bir demliğin içine(ıhlamur için ayrıca demliğiniz olmadığını farz ediyorum t1.gstatic.com hatta çaydanlık altlığına bile olabilir;

1. Bir miktar ıhlamuru(normal bir çaydanlık demliğiyse, bir avuç ıhlamur mesela),

www.sifalibitkitedavisi.com

2. 1-2 santimetre olacak kadar kırdığım kabuk tarçını,

www.google.com.tr

3. 1 ya da 2 tane karanfili,

upload.wikimedia.org

4. Öğütülmemiş zencefilden(çok sert olur), hemen hemen kırdığım kabuk tarçın büyüklüğünde kestiğim parçayı,

t3.gstatic.com

5. Son olarak, eğer varsa elimde kurutulmuş kızılcık da,

t1.gstatic.com


koyarım. Malzeme miktarını kullanacağım demliğe göre ayarlamış olduğumdan, demliğe hemen hemen ağzına kadar soğuk su doldururum. Sonra ateşini kısık ayarladığım ocakta demlenmeye bırakırım. Kaynamaya başladıktan, 10-15 dakika sonra servis yaparım bekleyen varsa.
Fakat ben ıhlamuru kırmızılaşmaya başladıktan sonra daha çok severim. Bu da bir iki saat demlenmesi anlamına geliyor kaynadıktan sonra(altı kapatılıp).
  • djarwi  (11.10.12 17:16:54 ~ 17:19:05) 
ben kaynatıyorum.içine elma ve limon kabuğu koyuyorum. su kaynayınca tamamdır. miss :) kullandıktan sonra da içine su koyuyorum ya o gece birdaha ya da ertesi sabah tekrar ısıtıp içiyorum.ertesi güne rengi daha yoğun olur ama tadı aynı.ben hastayken hep böyle yapıyorum.bir zararını görmedim.yararı da işte benim için baş döndürücü muhteşem kokusu ve sıcak birşeyler içmenin rahatlığı oluyor. elma ve limon kabuğunu da tavsiye edei hastalık için içeçeksen.

geçmiş olsun..
  • si13el  (11.10.12 17:59:23) 
yapraksa kaynatmak gerek, çiçekse demlemek.


  • anonimyususer  (11.10.12 20:49:12) 
sallama çayları kastetmiyorum (onlarda ıhlamur tadı almak mucize zaten);

40 yıllık doğu karadenizli olarak söylüyorum; kaynatılır yahu. kaynadıkça rengi daha çok çıkar.
  • holy diver  (12.10.12 17:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.