[]

Almanca dil okulu ve Heidelberg hakkında yardımcı olabilecek var mı?

selam führerler,

www.heidelberger-paedagogium.de adresindeki dil kursunu buldum. iyi gibi gözüküyor fiyatlar da diğer alternatiflere göre makul. daha önce duyan bilen var mıdır aramızda? şehir olarak güzelmiş duyduğum kadarıyla. yaşayan biri varsa yorum yapabilir mi?

ayrıca bu kurs harici almanya da baska bir kurs onermek isterseniz süper olur, her türlü öneri ve tavsiyeye açığım.

 
kursu türkiyede yapmani öneririm. almanyada ögrenmenle türkiyede ögrenmen arasinda fark olmaz büyük ölcüde, önerim budur.


  • serabetan  (10.10.12 23:57:45) 
bence de burada kursa gidip, sertifikayı burada alıp, sonra iş veya master için yurtdışına çıkmak çok daha mantıklı. çünkü işe yarar bir seviyeye gelene kadar epey bi vakit kalman gerekecek, bayaa para lazım yani ona.

onun dışında, heidelberg bayaa ufak bir şehir, tarihi falan. tatlı bi yerdir ama pek bi olayı yok. normal yani, gidilebilir.
  • roket adam  (11.10.12 00:10:58 ~ 00:11:31) 
@serebatan ve roketadam

burada başlangıç olayını yaptım. daha fazlasını istiyorum ama. bir de yurtdışı tecrübesi yaşamak istiyorum. b1 seviyesine kadar gelmiştim burada 3 4 ay yoğun bir kursun faydası olur mu sizce?
  • avakado soslu portakalli pekin ordegi  (11.10.12 00:15:06) 
3 sene yaşadım heidelberg'te, güzeldir iyidir, arkadaş ortamın olmazsa sıkılabilirsin ama kurstan arkadaşların olur. türkiye'de yapmanla orada yapman arasında baya fark var çünkü orada almanca konuşmak zorunda kalacaksın, önemli olan pratik. dil kursuna gidenler eh şöyle böyle memnun, sonuçta çok fazla yabancı öğrenci oluyor. gitmeden yurdunu iyi ayarla, şehir dışında yurt vermesinler. onun dışında dediğim gibi hd güzeldir =)

ha bu arada trde b1 seviyesine kadar aldığın kursa muhtemelen a2den falan başlarsın, kursa gelenlerin çoğu yaz için geliyor, o tarihlerin dışına çıkarsan yalnız kalabilirsin. 3 ayda b2 olursun heralde bilemiyorum.
  • meriadoc  (11.10.12 00:41:16 ~ 00:43:32) 
Heidelberg güzel ama bizim İstanbul Türkçesi olarak nitelediğimiz Hochdeutsch aksanı kuzeyde en iyi şekilde konuşulur. O yüzden daha kuzeyde, Hamburg gibi bir şehirde gitmeyi düşünebilirsin. Hamburg da çok güzel bir şehirdir ayrıca, eğer meraklıysan özellikle haftasonları inanılmaz bir gece hayatı falan da vardır.


  • whoosie  (11.10.12 08:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.