[]

Cİdden Çin Seddi, Piramitler uzaydan gözüküyor mu?

bizim hoca özellikle piramitlerin gözüktüğünü iddaa etti uydulardan.

ben bunun doğru olmadığını biliyordum ama derste sallamak istemedim.

var mı bilgisi olan?

 
uzaydan görünmek'i tanımlamalı önce. teleskobu olan uydu gelir zoom yaparsa görür tabi.


  • sttc  (10.10.12 23:51:08) 
ne kadar yakından baktığına bağlı. yoksa benim ev de görünür. atmosferin hemen dışından çıplak gözle ise... buradan bakınca görünmüyor ama: upload.wikimedia.org


  • hollowlife  (10.10.12 23:53:56) 
hurafe. dünya yüzeyindeki insan eliyle yapılmış hiç bir şey uzaydan çıplak gözle görülemiyor.


  • r_u_h  (10.10.12 23:55:11) 
göğe ne yakınsa onun görünme ihtimali daha yüksek gibi geliyor bana. dolayısıyla görünse görünse everest görünüyordur.


  • baldur  (10.10.12 23:56:11) 
o varsayım ne yazık ki reddedildi. uzaydan dünyaya bakıldığında görünen her şey tanrı'nın ürünü, insan etkisi -değil yapı, küresel ısınma neticesinde denizlerin hacminin artması bile- uzaydan bakıldığında sezilemez.


  • doktor sagbirakmayan  (11.10.12 00:00:23) 
uzay dediğin ne kadar yükseklikten bahsettiğine bağlı. "karman line" denen çizgi dünyanın atmosferinin bittiği ve dış uzayın başladığı yer olarak kabul ediliyor mesela. bu çizgiden çoğu yapı, şehirler vs. gözükebilir. ama mesela insanlı uzay araçlarının bulunduğu dünyanın alçak yörüngesinden çoğu şey gözükmüyor. çin seddi de gözükmüyor. astronotlar da doğruluyor bunu. yaklaşık 2000 km yüksekikte burası. ama dünyanın yörüngesinden otobanlar, barajlar ve şehirler seçilebiliyormuş mesela. çin seddi'ni görmek bunları görmekten çok daha zor yani. aydan hiç bişey gözükmüyor.


  • ermanen  (11.10.12 00:04:53 ~ 00:05:27) 
uzay derken atmosferin üstü kastediliyor orada.


  • ground  (11.10.12 00:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.