[]

saatin kokması ! nasıl giderilir bu nalet şey ^^

ya sevgili endonezyalılar ;

bıktım artık saatimin kokmasından , biraz terlesem iğrenç bi koku oluşmaya başlıyor kordonu değiştirdim yine gitmedi ... başına gelen var mı yoksa bi ben mi rahatsız oluyorum bu kokudan ? yardımlarınızı ve tecrüblerinizi anlatmanız dileğiyle...

cadılar bayramınız mübarek olsun ^^

 
nasıl bir saat bu? metal kokar mı? kordonu derken? o nasıl birşey? deri mi?


  • mea maxima culpa  (03.12.08 22:05:48) 
saat lacoste , kordon kauçuk , ayrıca kullandığım saatlerde de aynı sorundan şikayetçiydim , bu arada gerçekten bi benim saatim mi kokuyo acep ?


  • busuta  (03.12.08 22:08:59) 
deri olsaydı kokması normaldi ama kauçuk kayışın kokması garip. bence aldığınız mağazaya götürüp durumu anlatın.
(Bu arada fedaialkolik'in cevabı nickiyle pek uyumlu olmuş:))

  • think martini  (03.12.08 22:20:20 ~ 22:21:12) 
kordon dediğin bölüme kayış deniliyor olması lazım.

terliyorsunuz ve o terden dolayı kokuyor sanırım.

hava geçirgen özelliği olan özel kayışlar var, saatçiden onu alırsanız sorun azalır diye düşünüyorum.

benim cildim biraz gereksiz hassas olduğu için keşfettim, böyle altı delikli filan o kayışların. saat taktığımda hep iz yapardı, yara sivilce filan olurdu. şimdi kalmadı o sorunlar.

şimdi baktım saatin altına aero comfort yazıyor.

lacoste filan saatin havasını bozar ama kokmayı azaltır :))
  • mea maxima culpa  (03.12.08 22:26:30 ~ 22:35:20) 
Bileklerine deodorant veya parfüm sık. Saatimin kordonu deri, biraz gevşek tutuyorum, arada da ileri geri kaydırıp havalandırıyorum. Eğer kordonu kan dolaşımını kesecek kadar sıkıyorsanız ve sabahtan akşama kadar aynı yerinde hava almadan duruyorsa tuzlasanız da kokar.


  • kimlanbu  (03.12.08 22:41:35) 
kayistan degil, cildin ve saatin cildine temas eden kismindan kaynaklaniyodur muhtemelen. cildinin metale aerjisi varsa kuvvetle muhtemel kokuyu o yapiyodur, kayistan degildir. saatin arasina oje ya da tirnak cilasi surup oyle takin, gecme ihtimali yuksek.


  • polifonik osuruk  (03.12.08 22:45:26) 
Kokunun nedeni ellerini yıkarken ya da suyla temas ettiğin her yerde saati çıkarmıyor oluşun, koku kordondan geliyorsa değiştir metal kısmından geliyorsa saatin kasası paslanmaz çelik olmayabilir, bir miktar havalandır kullanma, bu işlemlerden sonra kullanırken suya temas ettirmeden kullan.


  • rapper134  (04.12.08 09:00:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.