[]

Avrupa seyahat rotası

Merhaba
Şu anda Polonya, Varşova'da bulunuyorum.

Aralık 20 de başlayıp, yılbaşına kadar sürecek bir avrupa turu yapmayı planlıyorum.

Kafamda hiç bir şey yok aslında.Sadece genel önerileri almak istedim ona göre programımı düzenleyeceğim.

Seyahata tek başıma çıkacağım.Hafif büyükçe bir sırt çantam olacak.Çok para harcamamam gerekecek.Rotamı netleştirebilirsem gittiğim ülkelerde couchsurfing yapacağım, en kötü ihtimalle hostellerde kalırım.

Polonya'dan başlayan(Almanya da olabilir) 7-8 gün sürecek bir seyahat için nasıl bir rota çizmem gerekir.Özel olarak görmek istediğim tek ülke Hollanda.

Teşekkürler.

 
hollandaya kadarını bilmem ama.

amsterdam-brüksel-paris diye gidebilirsin. hepsi birbirine çok yakın. ama süren cok az brükselde harcama derim.
  • obi wan  (10.10.12 00:27:44) 
gerci en sonda belirtmissin ama oncelikle gormek istedigin sehirleri secmelisin. misal amsterdam paris barselona dersen ucak fiyatlarina ve tarihlerine gore bir program olusturman uygun olacaktir ama sanirim senin tek istedigin amsterdam.

bence bu kistaslarina gore yapabilecegin en mantikli program polonya'dan baslayarak amsterdam'a dogru yardirman. tabii bir cok etken var ama otobus ve tren fiyatlarina gore rota uzerindeki sehirleri secebilirsin. almanya icin konusursan tren biletlerini erken alirsan 30 euro tasarruf edebiliyorsun ama otobus cogu zaman daha ucuzdur ama yolda kaybettigin zaman da 2 katina cikar.

mesela varsova-berlin-koln(hamburg da olabilir)-amsterdam uygun olabilir. hostelde kalmayacagin icin couchsurfing olanaklari da seciminde rol oynamali. tabii ben amsterdam daha fazla kalmak istiyorum diyerek rotadaki bazi sehirleri atabilirsin. boylece daha uzun yolculuklar yapsan da amsterdam'a daha kisa zamanda ulasirsin. yada berlin yakin zaten oraya her zaman giderim diyip ilk varis noktani daha ileriye de alabilirsin.

cok degisken var ama genel olarak senin gormek istedigin yerlere bagli secimler yap. konaklama ve ulasimi da bu secimlere gore ayarlamaya calis. baktin olmuyor alternatif rota ve sehirlere yonel.

son olarak yuvarlak cizmek yerine batiya gittikten sonra ucakla donmek daha mantikli. daha ucuz ve uygun tarihte ucak bileti bulmak adina son varis noktani da belirsin. genel olarak bir oneri yapacak olursam varsova-koln-amsterdam-brugge-donus icin de bruksel guzel gozukuyor. bruksel'den cok fazla ryanair ucagi kalkiyor. varsovaya da gidiyor varsaydim. ama o olmazsa baska yakin sehirlere de bakilabilir.

obi wan yazinca aklima geldi de paris'e ilgin varsa net git ama fransa pahalidir bir de sevgili olmayinca paris ne kadar paris olabilir ki.

hah bir de ucuz hava yollari kullanacagi icin acayip killik cikaracaklardir. o yuzden hayvan gibi buyuk bir canta ile gidersen 50 euro daha fazla odemek durumda kalabilirsin. onlarin olcutleri var ona bir bak. boya pek takmiyorlar.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.10.12 00:34:11 ~ 00:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.