[]

amsterdam: çevresi turu

Değerli gezginler,

Bayram için gidiş-dönüş Amsterdam uçak biletim var. Ancak daha önce Amsterdam'a gittim, şimdi yakın şehirleri gezeyim diyorum ama karar veremedim ne tarafı gezsem. Ayrıca otobüs, tren gibi bilgim de yok. Bana bu konuda biraz destek verebilir misiniz (nasıl gidilir, gitmeye değer mi, güzel mi vs)

Kafamdaki ilk rota şu: amsterdam- rotterdam- brugge - gent - antwerpen- amsterdam

İkinci opsiyon da Almanya tarafına geçip Köln ve Düsseldorf yapmak.

Hangisi daha mantıklı ve iyi olur sizce?

Başka öneri varsa ona da açığım. En güzel ve açıklayıcı öneriye Hollanda'dan ştrupwafıl getiricem. :)

Teşekkürler şimdiden.

 
eurolines ile ucuza seyahat yapabilirsin şehirler arasında. bir araştır. ben brükselden utrecht'e 15-20 avro gibi bir fiyata gitmiştim.

rota olarak da belçika şehirlerini tavsiye ederim. rotterdam'a gitmedim ama gidenler bir bok yok diyorlar. sakin, klasik bir hollanda şehri görmek istersen utrecht'i deneyebilirsin. amsterdamda her yer coffee shop, işin boku çıkmış. ben çok sevmedim. müzeler güzel ama. museumkwartier mi öyle bir yer var o tarafta bolcana müze var. istasyondan aşağılarda. kısacası brugges, gent, anvers güzel (gidenler öyle diyorlar). brüksel de fena değil.
  • i ve been mistreated  (09.10.12 15:35:20 ~ 15:38:21) 
Brugge gormeye deger, Almanya tarafi icin baska bir tur planlarsiniz.


  • yilmazyildirim  (09.10.12 15:36:39) 
(bkz: Leiden) Pişman kalmazsınız.


  • homo sapiens gotgobekus  (09.10.12 15:43:23) 
4 saatte parise gidersin hızlı trenle. 90 euro felan ama. thalis'ten bak.


  • fenerliyim ama feneri delgado  (09.10.12 17:26:27) 
brugge u gezmek en fazla 2 saatinizi alır. o yüzden sabahtan brugge e gidin sonra brüksele dönün 1 gün orda kalın. brüksel de guinnes rekolar kitabına girmiş bir bar var delirium diye. 2500 çeşit bira var akşam mutlaka oraya gidin. ayrıca avrupann en güzel meydanı seçilmiş grand palace var ki cidden çok güzel.

amsterdam da çok kalmanın alemi yok bence. ben 3 gün kalmıştım son gün sıkıldım artık sırf ot hatrına çekilir fazla kalmanın alemi yok yani.

tabi ekonomik açıdan çok esnek misin bilemem ama amsterdam brugge içi önce antwerpen sonra bruksel sonra brugge yapmanız lazım. sonra tekrardan geri dönmeniz lazım tabi. ben olsam brugge e gitmezdim mesela. yani sen bakma 2 gün kaldım orda ama 23 günlük interrail gezisinin en sıkıcı 2 günüydü. saat 6 da tüm dükkanlar kapanıyor ve hayat duruyor. zaten dediğim gibi gezmesi de en fazla 90 dkkanızı alır. onun yerine brüksel yeter bence.

antwerpen e güzel diyorlardı fakat gidemedim. bence gidin oraya her türlü brugge dan güzeldir. büyük bir liman kentiymiş çünkü. benden bu kadar:)
  • 219 taksim 3  (09.10.12 20:01:14 ~ 20:04:03) 
brugge+1, köln'de domdan başka bişey yok.


  • meriadoc  (09.10.12 20:19:48) 
daha önce bir hafta brüksel'de kalmış, sıkıntıdan bir günlüğüne hızlı trenle paris'e gitmiştim. delirium'da da vakit harcadım, pariste de yani. yine de teşekkürler yorumlar için.


  • vejeteryanvampir  (10.10.12 13:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.