[]

son dakika Rusya...

bayram tatilinde erkek kardeşimle Rusya'ya gidelim diyoruz.

nereyi görmeliyiz, nerede kalmalıyız, kimle seyahat etmeliyiz vs.

öğrenci bütçesi ile hareket ettiğimizi varsayın ve her koşulda uyuruz, yer içeriz.

iyi bayramlar herkese :)

 
moskovada az kalmamıza rağmen biz pek haz etmedik. st. petersburgu gördükten sonra da iyi ki moskovada az kalmışık dedik.

iki erkek için kiev daha iyi bir seçim olabilir mi diye düşünmek lazım..
  • anonimyususer  (09.10.12 13:43:21) 
sadece kiev icin gidilir mi evet ama birden fazla şehri görmek mantıklı geldi petersburgdan moskova ucusu ne kadar tutar ve kac saat suruyor bir de otel hostel falan fiyatları nedir ?


  • duruoz  (09.10.12 14:00:07) 
st peter-moskova uçakla 1-1,5 saat civarı bişeydi. fiyatlar değişiyor. aeroflot.com'dan bakın.
st petersburg çok pahalı bir şehir. uygun fiyatlı yerler de vardır ama öğrenci bütçesini aşabilir belki.

  • halanne  (09.10.12 14:17:59) 
Örneğin şu kadar fiyat tutar gibi bir şey söyleyebilir misiniz ?


  • duruoz  (09.10.12 14:29:24) 
moskova yı 2 gün görsen yeter, tavsiyem moskova- st petersburg arasını trenle gitmendir. yataklı trenler var, gece biniyorsun, mışıl mışıl uyuyorsun, sabah ordasın.her iki şehirde de havalimanı şehir merkezine uzak olduğu için uçakla gitmenin pek bi mantığı kalmıyor. tren garlarının şehir merkezinde olması da artısı. internetten alabilirsin tren biletini, araştır google dan bulursun.


  • ozmania  (09.10.12 15:03:10) 
st petersburgun gezilecek yerleri nişantaşı gibi bi yerde toplanmış durumda. her yerde italyan restorantlar veya suşi barlar var. mc donalds var tabi ama yanlış hatırlamıyrsam bi menünün fiyatı türkiyedekinin 2 katı kadara denk geliyor. hostel fiyatlarını bilmiyorum, couchsurfing deneyin derim. en azından konaklamayı bedavaya getirirsiniz.

nevsky caddesinde fast food tarzı yapan bi yer var. bi rus markası adını hatırlayabilirsem yazarım. hamburger, rus krebi falan. orda geleneksel rus çorbalarını ucuza yiyebilirsiniz. zaten genellikle nevsky civarında dolaşacaksınız. gene nevskiye yakın, kanlı kiliseye giderken sağlı sollu geleneksel rus yemekleri yapan yerler var. turistik ama nisbeten ucuz fiyatları.

zaten metro ucuz ve yaygın. çok da ihtiyacınız yok. dedeiğim gibi genellikle nevsky üzerinden yürüyereke gideceksiniz her yere. belki bir tekne turu yaparsınız hava güzel olursa. bi de mutlaka petergof a gidin. yazlık saraya. konaklamayı couchsurfing ile halledebilirseniz, yeme içme ve müze girişleri dışında çok da para çıkmaz aslında cebinizden.
  • halanne  (09.10.12 15:06:57) 
ruslar couch surfing olayına olumlu bakar mı tastamam ters geldi bana.

bir arkadasim petersburg icin cok pahali dedi avuc yakarmis konaklama.

fakat biz iki kisi nasıl yer bulacaz bilemiyorum cs ile.

ayrıca bende bir korku var bu rusyaya gitmek hep tekinsiz gelmistir adamı kacirirlar falan :)
  • duruoz  (09.10.12 15:22:49) 
bir donem yabancıları kacirip fidye istemek cok modaydı rusya da 90 ların aktuel ve tempo dergileri vardı bizim evde orada uc bes sayida bir bu konuyu islemisler.


  • duruoz  (09.10.12 15:23:32) 
ha ha organ mafyası da var allah korusun, ufak çocukları da kaçırıp dilenci yapıyolarmış hatta.

80-90larda olabilir de ben uzun zamandır duymadım rusyada kaçırılıp fidye istenen bi türk. zaten gideceğin yer ya moskova ya st peter. taşraya gidiyo olsan neyse.

iki erkek cs için zor olabilir. ayrı yerlerde kalmayı belki düşünebilirsiniz. moskovada cs biraz daha rahat ama st peter daha turistik olduğu için insanlar bıkmış olabilir, ama imkansız değil. ya da aynı bakış açısıla daha tursitik olduğu için cs ye daha sıcak bakıyor da olabilirler. şimdi turist zamanı olmadığı için şansınız da yüksek. denemekten zarar gelmez.

booking.com'dan hostel fiyatlarına bakıp fikir edinebilirisniz. ayrıca bayramda gitmeyi düşünüyorsanız bir an önce cs'den request göndermeye başlasanız iyi olabilir. hatta bakmadıysanız önce uçak fiyatlarına bakın. tarih yaklaştıkça uçak fiyatları artar, en kısa sürede almakta fayda var. belki uçak fiyatları kararınızı değiştirmenize sebep olabilir.
  • halanne  (09.10.12 16:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.