[]

laptop / güç seçenekleri ile ilgili bir kaç konu

selamlar duyuru sakinleri;

şimdilik 2 tane basit ama tam emin olamadığım soru sorucam.

1) güç seçenekleri arasında
- ekranı karart: x süre
- ekranı kapat: x süre

gibi iki tane seçenek var, fark nedir ?

2) bilgisayarı downloada bırakıcam fakat yine güç seçeneklerinden bakıyorum " hard diskin kapanma süresi: 15 dakika " diye ayarlı. konuya hakim olmadığım için kurcalamadım ama bu download yaklaşık bi 4-5 saat sürecek, hard disk nasıl kapalı olabilir mantığım almadı. rame falan mı yazıcak ne yapıcak, rami mi şişiricek yani ?

bu iki soruyu da uyurken bilgisayar download yapsın diye soruyorum, ekranın kararması / kapanması konusunu enerjiden tasarruf etsin, boş boş dururken ömründen yemesin, diğerinin de mantığını anlamadığım için soruyorum.

tabi ki ekstra olarak gece downloada yatırma işlemleriyle ilgili sizin de aklınızda bi setup varsa yazabilirsiniz.

iyi sabahlar.

 
basit bi tavsiye vereyim. ac güçte olan kısmların hepsini maximum sürelerine ya da hiç kapanmaza getir. pilde olan kısımlar aynı kalsın.
adaptör takılıyken hiç kapanmasın kararmasın. kapak ayarını da aynı yaptıysan kapağı kapat yat.

  • godless frog  (09.10.12 04:21:22) 
1) ekranı karart: ekranın parlaklığını azaltır
ekranı kapat: ekranı bildiğin kapatır. siyah.

2)harddisk kapanma süresini hiçbir zaman yap.

3) download a bırakacaksan güç seçeneklerinde solda "Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin" yazıyor ona gir. "Pilde" kısmından "Kapağı kapattığımda:" "Hiçbir şey yapma" olarak seç ve bilgisayarını tasarruf moduna al.
  • gozyakansakiz  (09.10.12 04:29:02) 
gözyakan: bilgisayarı pilde açık bırakmayacağım ki, neden " kapak / pilde / hiçbişey yapma " yı seçiyorum ? anlam veremedim hacı ? : )


  • qurant  (09.10.12 04:36:27) 
bi de kapağı ayarladım diyelim, prize takılı / kapandığında bişey yapma diye. ekran zaten kararıcak. o zaman tasarrufa gerek var mı ? başka bişey açık değil torrentten başka zaten ?


  • qurant  (09.10.12 04:37:21) 
bir gün pilde bırakırsan lazım olur ben genelde öyle bırakırım aklım oraya gitti.


  • gozyakansakiz  (09.10.12 04:40:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.