[]

ağlatmayan göz kalemi

Hangi göz kalemini kullanırsam kullanayım gözüm yaşarıyor. Gözümü açamıyorum, o derece.
Daha önce benzer şeyler sorulmuş ama tam cevap bulamadım. Bitkisel makyaj malzemesini nerede bulabilirim? Eczanelerde satılır mı? net üzerinden satış yapan yerler de olur.

id bare minerals diye bir şey gördüm şimdi, kullanan eden var mıdır? İşime yarar mı?
sonya diye bir şey buldum ama İzmir'de. Koskoca İstanbul'da neden olmasın diye düşündüm ve aklıma burası geldi. Bir de güvenemedim açıkcası.

Bu konudaki deneyimleriniz, fikirleriniz ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Makyaj malzemesi markası önermeyin, hepsi yakıyor gözümü. Artık ağlamak istemiyorum!

 
göz kalemini göz kenarının iç kısmına mı sürüyorsunuz?


  • kobuzchu kiz  (02.12.08 19:42:19) 
clinique ürünleri özellikle alerji yapmaz diye biliniyor, ben kalemini kullanmadım ama aklınızda bulunsun.


  • islakkedicorbasi  (02.12.08 20:04:56) 
Evet iç kısmına sürüyorum. Ama dışına sürersem de olabiliyor ki çok hafif sürüyorum. Esasen normalde de çabuk yaşaran gözlerim var ama göz kalemi olunca bir de sigara dumanı gelmişse vay halime. Bir kere olsa neyse ama her zaman oluyor. Arkadaşlar alıştı artık direk üflemeye başlıyorlar.
Göz kalemi sürmek istiyorum ve bitkisel ürünlerin iyi geleceğini umuyorum.

  • supergirl  (02.12.08 20:15:23) 
göz kapağının içine sürmeyin :)
ciddyim, gözleri yaşarmayan insanlara da söylüyorum aynı şeyi, zararlı! dış kenara sürün mutlaka kalem kullanacaksanız.

  • kobuzchu kiz  (02.12.08 20:28:30) 
@kobuzchu kiz: Haklısın ama öyle alıştık. Hem dediğim gibi dışına da sürsem yakıyor artık nasıl oluyorsa.

@snowflake: daha önce Amway marka olandan kullanmıştım. Çok fazla kullanma şansım olmadı ama o iyi gelmişti. Şimdi ondan satan da bulamıyorum. Hem mutlaka alternatifi vardır diye düşünüyorum.

Belki de kendimi kandırıyorum.
  • supergirl  (02.12.08 20:50:16) 
id bare minerals muhakkak ki istanbul'da satılıyor. hatta geçenlerde sözlükten bir arkadaş bu markayı kullandığını söylemişti bana.

benim size önereceğim böyle bir hassasiyetiniz, alerjiniz varsa kesinlikle makyaj malzemelerini denemeden almayın. tekin acar, sevil parfümeri gibi yerlerde bütün markalar var, hepsini deneyebilirsiniz. (bilmem artık belki de yaptınız bunu)

ikinci olarak kalem yerine eyeliner deneyebilirsiniz belki. eyelinerlar sıvı oluyor biliyorsunuz,fırça ile sürülüyor.

clinique markasının ismine ve ambalajına kanmayın. clinique orta kalite bir markadır. böyle bilimselmiş, diğer markalardan farklıymış gibi lanse ediliyor ama öyle değil. hatta eski zamanlarda ben bu markadan kullanarak cildimi epey bozmuştum.
  • mea maxima culpa  (02.12.08 21:10:45) 
bitkisel ürün derken? ben anlamadım?

ama şunu tavsiye ederim: stila smudgepots. herkese tavsiye ederim. süper. tr'de satılıyor mu bilemiyorum, amazon'dan ısmarlanabilir, sephora'lara sorulabilir.
  • zkurmus  (02.12.08 23:43:04) 
aynı durumda olan arkadaşım clinique aldığını, hiç sorun yaşamadığını söylemişti.


  • cereal killer  (03.12.08 00:08:32) 
makyaj malzemelerinde de diğer bütün ticari mallarda olduğu gibi kalite yükseldikçe fiyat da yükseliyor, clinique'in fiyatları ve konumu belli. yani ismini klinik koymuşlar, uzmanları böyle beyaz önlük giyiniyor diye bu onu farklı yapmaz.

cilt bakımında daha kaliteli ve pahalı olan kaç tane marka var.
  • mea maxima culpa  (03.12.08 00:28:22) 
kozmetik göz kalemleri yerine doğal sürmeleri tercih edebilirsiniz. çünkü onlar kimyasal maddelerden değil, yüzyıllardır doğal yolardan elde ediliyorlar. nereden bulabileceğiniz konusunda çok net bir fikrim yok ama sanırım küçük şişeler içinde esasnslar satan amcalarda bunlardan da vardır.
geçmiş olsun:)

  • bika  (03.12.08 10:36:01) 
clinique'in her turlu urununu tavsiye ederim. benim gozlerimde alerji var, her turlu urununu gozlerim yasarmadan, akmadan, sismeden, kizarmadan kullanabiliyorum. yalniz goz icine surmeyin. sulandirmiyor olsa bile ice surmeyin, sonucta yabanci cisim ve kimyasal, gozlerimiz kiymetli organlar, hem disari surunce bence daha guzel oluyor.


  • santalagos  (03.12.08 11:12:13) 
@bika: doğal sürme çok önce kullanmıştım. Güzel ama çantayı batırmakta üstüne tanımıyorum :) Aslında eyüp'e gidince alayım bir tane hakikaten.

Cevaplar için teşekkür ederim. Parfümeriye gidip deneteceğim. Clinique de bu kadar övüldüğüne göre mutlaka deneyeceğim. Ha bir de sürme alacağım evet :)
  • supergirl  (03.12.08 19:31:30) 
eyeliner?


  • mea maxima culpa  (03.12.08 22:09:27) 
eyeliner da deneyeceğim evet ;)


  • supergirl  (03.12.08 22:25:19) 
deneyin. ben geçen gün ilk kez aldım. incecik bir fırçası var. biraz sürmesi maharet isteyen birşey ama alışılır.


  • mea maxima culpa  (03.12.08 22:28:34) 
eyeliner göz içine hele de altına sürebileceğiniz bir şey değil ki! akar, en ufak yaşarmada simsiyah olursunuz! sadece göz kapağına sürebilirsiniz o yüzden, o da kaşımamak şartıyla...


  • bika  (04.12.08 13:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.