[]

körlük ile ilgili belgesel?

googleladım ama bisiklet turundan başka bir şey bulamadım
körler ile ilgili belgesel arıyorum
doğuştan ya da sonradan kör olanlarla ilgili
bir de kör biriyle röportaj yapacak biri vardı o kişiyi de aramaktayım.

 
doğuştan kör bir ressamımız var. eşref adı sanırım bi arat bakalım.

buldum www.esrefarmagan.com
  • cecilia  (07.10.12 20:33:58 ~ 20:34:40) 
bir tek o var işte
bana belgesel lazım

  • neira  (07.10.12 20:41:57 ~ 20:42:35) 
BBC Storyville 2009 Blindsight

Set against the breathtaking backdrop of the Himalayas, this documentary follows the gripping adventure of six Tibetan teenagers on a climbing expedition up the 23,000 foot Lhakpa Ri, on the north side of Everest. A dangerous journey soon becomes a seemingly impossible challenge made all the more remarkable by the fact that the teenagers are blind.

Believed by many Tibetans to be possessed by demons, the children are shunned by their parents, scorned by their villages and rejected by society. Rescued by Sabriye Tenberken, a blind educator and adventurer who established the first school for the blind in Lhasa, the students invite the famous blind mountain climber Erik Weihenmayer to visit their school after learning about his conquest of Everest.

Erik arrives in Lhasa and inspires Sabriye and her students Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung and Tenzin to let him lead them higher than they have ever been before. The resulting three-week journey is beyond anything any of them could have predicted
böyle bişey var ama işe yarar mı bilemedim.
  • montreal  (07.10.12 20:51:26) 
türkçe arıyorum ama?


  • neira  (07.10.12 21:20:35 ~ 21:20:48) 
inanılmaz insanlar diye discovery channel belgesel dizisinin bir bölümünde kör bir adamın mükemmel resim yapabilme yeteneğinden bahsediyorlardı. içinde bulunduğu ortamı bir şekilde dokunarak hissederek birebir çizebiliyordu. belgeselin ismini yanlış hatırlıyor olabilirim ona benzer bir şeydi.


  • bass solo take one  (07.10.12 21:53:55) 
eşreftir işte o
körlük ile ilgili arıyorum kör insanın günlük hayatı değil işte
nasıl olmaz ya 5464564 tane kaplan belgeseli var
  • neira  (07.10.12 22:15:25) 
eşref değil sanmıyorum yabancıydı, çizimleri birebir mimari çizimlerle aynıydı neredeyse. orijinaline yakın çiziyordu.


  • bass solo take one  (08.10.12 01:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.