[]

Arabaların arkasına neden motor büyüklükleri yazılır?

Hem de fabrikadan. 1.6, 1.4, 2.0 gibi. Aynı aracın motoru büyük ya da küçük versiyonu olup olmadığı dışarıdaki kişi için fark yapar mı?




 
ışıklarda kime kafa tuttuğunu anlasın diye olabilir?


  • mattiadestro  (07.10.12 16:26:28) 
usulden diye tahmin ediyorum. insanlar tek tek ruhsata bakmasın diye galiba.


  • kya  (07.10.12 16:27:39) 
aynı görünümlü arabalar içinde hangisinin daha yeni haliyle daha pahalı olduğu anlaşılsıjn diye..


  • anonimyususer  (07.10.12 16:30:40) 
Dışarıdan baktığında 30 milyarlığı da 80 milyarlığı da aynı arabanın. Dışardan ikisi de aynı gözüküyor, o kadar para verilir mi. Motor hacmi yazınca anlaşılıyor dışardan amca kaç para dökmüş.

Bazıları tamamen söküyor o yazıları. Bazıları 318 BMW'yi M3'e benzetmeye çalışıyor. Bazıları 550'yi söküp 518 yapıştırıp sleeperlık yapıyor.

Fabrikanın yazma sebebi satış amaçlı. 80'lerin çoğu turbo arabasında dana kadar turbo yazar, arkasına yazdıkları yetmez camlara kapılara stickerla yazarlar. Görünüme önem veren alıcı olduğu sürece yazacaklar.
  • skatheist  (07.10.12 16:31:17) 
şekil olsun diye


  • halitkin  (07.10.12 16:45:17) 
arkasında yazan motor hacmi o model için bir yenilik olduğunda yazar. mesela hyundai accent'lerin 1,3'lerinde yazmaz ama aynı arabanın 1,6 olanının arkasında yazar. ya da opel corsa'ların arkasında 1,2 twinport yazar. hatta 1988'den sonraki şahin'lerin arkasında neden "5 vites" yazıyorsa aynı sebepten.


  • robin crusoe  (07.10.12 16:48:31) 
Birçok sebebi olabilir fakat özelleştirilebilirliği yüksek olan otomobillerde bu ibarenin kaldırılabilmesi mümkündür. Opsiyonlar arasında belirtilir.

Kişisel fikrim; birçok araç sahibinin, eziklik duygusu içinde yaşamasından dolayı böyle bir şey başvurduğu. Otomobil, telefon, bilgisayar... vb. şeyleri statü simgesi olarak gördüklerinden, detaylar da onlar için önemli oluyor. Volvo S80 1.6 dizel gelmişti bir zamanlar Türkiye'ye. Aynı aracın 2.4 litrelik benzinli versiyonu da mevcuttu. Birine verilen parayla, diğerinden iki tane almak mümkün. İşte bu sebeplerden ötürü, motor büyüklüğü ya da aracın modeli yazdırılmayabiliyor bazı araçlarda.
  • ahmetcan44  (07.10.12 17:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.