[]

full-hd lcd / monitör

bu full-hd lcd'leri sağlıklı bir şekilde monitör olarak kullanabiliyor muyuz? (bir tanesini masamın dayalı olduğu duvara monte edip hem monitör hem tv olarak kullanmak, bu arada masamı da biraz boşaltmak niyetindeyim de) gerçi çözünürlükleri 1920x1080 falan oluyor ama verdiği his nasıl? mesela photoshop'ta çalışırken (veya internette gezinirken) bana 1280x1024'lük lcd monitörümün verdiği hissi verecek mi netlik-renk bakımından? yoksa "ben aslında televizyonum" diye mi bağırıyor bunlar her halükarda?

örneğin şu tv nasıldır?
www.vestel.com

 
kuzenim 42" samsung lcd tv kullanıyor evinde monitör olarak. karşı duvara koymuş. kendisi geçen normal monitörün yerini tutamadığını söylüyordu.


  • darknum  (02.12.08 20:18:04) 
@darknum, bahsettiğiniz tv full-hd mi acaba?


  • weeping guitar  (02.12.08 20:36:37) 
mantıklı olalım lütfen , hepsi lcd , niye yerini tutmasın.
ben 32'' sony bravia kullanıyorum. bütün divx , dvd leri de bilgisayarımdan izliyorum rahatça. internetse ayrı bir keyif. önemli olan televizyonun çözünülürlüğü.

  • faideli bilgiler  (02.12.08 21:09:26) 
mantıklıyım
evet full hd ama tazeleme hızını bilmiyorum.

ayrıca mantıklı arkadaşlarım çözünürlükten çok içindeki görüntü işlemcisiyle alakası olduğunu biliyor muydunuz acaba kalitenin? hayır mantık dedikte ondan söylüyorum.
  • darknum  (02.12.08 21:17:47) 
mantikli konusuyorum bende
full hd alan adam divx izlemez hd izler. 1080p icin yanlis hatirlamiyorsam onerilen islemci cift cekirdekli yada p4 3.4 ghz. simdi o bilgisayarda o cozunurlukte gezmek icin saglam ekran karti lazimdir. oyun oynamayi geciyorum cok tasakli bilgisayar lazimdir. o cozunurlukteki bi monitor inanilmaz zevk verir zannimca. hayvan gibi calisma alani falan ama zannimca parayi kiyip buyuk almali. bide koyulacagi yere gorede alacaginiz tad farklilasir. televizyon gibi uzaga koyarsaniz bi zevki olmaz. kisacasi saglam sistemli bi bilgisayar warsa normal bi monitorun 100 kati zevk alirsiniz almazsaniz cozunurlugu dusurun canim, film izlerken artirirsiniz.

  • sanio  (02.12.08 22:46:14) 
(üstteki cevaplardan 2 ay sonra...)

lg'nin 37 inçlik full-hd bir modelini satın aldım (ismi 37lg6000) eski monitörüm bunun yanında bok yemiş.
  • weeping guitar  (03.02.09 09:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.