[]

Hoparlörden gelen uğultu topraklama sorunu mudur?

Selamlar avr ye laptopun ses çıkışı ile bağladığımda derin bir uğultu var. Laptopun güç fişini çekip, pilden çalıştırınca ses kusursuz hale geliyor. Bunu aşmanın yöntemi nedir. Farklı bir şarj cihazı çözüm olabilir mi?




 
topraklamadan çok laptop'un elektrik sistemiyle alakalı olabilir. adaptörün kötü olabilir, ses kartının kendisi olabilir.

external ses kartı çözüyor genelde böyle problemleri, benim eski laptopta öyle oldu, fan dönmeye, hdd çalışmaya başlayınca bile cızırtı yapıyordu kerata.
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (06.10.12 16:36:26) 
External ses kartı gibi bir yatırımı gereksiz kılan dandik bir mini laptop bendeki. asıl amiral gemisi laptopu bağladğımda sisteme zaten mükemmel ses kalitem var. ama işte bu sürekli arşivi orada bağlı tutma maksatlı bir iş. elektriği kesip sadece pille çalışınca herhangi bir sıkıntı yok. belki kolay bir çözümü vardır diye merak ediyorum.


  • gokriver  (06.10.12 16:47:18) 
dandik laptoplarde olabiliyor bu gördüğün gibi. topraklama meselesi olsaydı herhalde amiral gemisinde de çıkardı bu ses.

amiral gemisinin adaptörü uyuyorsa bir de onunla dene.

şimdi mesele şu: şebekeden gelen akım 50HZ alternatif akım ve bu doğru düzgün DC akıma çevrilemezse ve laptop'un kendi elektroniği bu sorunu gideremezse o 50HZ'lik uğultu USB'den bağlanan hoparlörlerde, hatta doğrudan sadece ses girişine bağlanan hoparlörlerde bile kendini gösterebilir.

benzer sıkıntılara şu laptop soğutucuları da sebep olabiliyor, akımda dalgalanma olunca kendini hoparlörden ses olarak gösteriveriyor.

iyi bir güç kaynağı veya ayrı bir ses kartı dışında bir çözüm gelmiyor aklıma şu an.

elektronikten anlıyorsan şarj adaptörüne büyükçe bir kapasitör bağlamayı deneyebilirsin.
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (06.10.12 17:59:16 ~ 18:01:44) 
Eyvallah, mesele tam olarak dandik çin malı vievsonic mini laptop ve onun markası bile olmayan dandik şarj aletinden kaynaklanıyor gibi. girişi ve gücü uygun başka bir şarj adaptörü ile deneme yapmak lazım. Doğru söylüyorsun eğer genel bir sıkıntı olsa diğer giriş yaptığım cihazlarda ve amiral gemisi ile de uğultu yaşardık.


  • gokriver  (06.10.12 18:23:14) 
Laptop'un dandikliğiyle alakası yok. Yaşadığınız şeyin adı ground loop.

Adaptörün fişe giren tarafında toprağın üzerini bantla kapatırsanız kesilir çoğunlukla o gürültü.

Profesyonel ses kartları, macbooklar vs hiç fark etmiyor. Konserlerde mecburen bant attığımız oluyor. Bazı pro audio aletlerde ground lift diye tuş bile vardır toprak bağlantısını kaldırmak için.
  • skatheist  (06.10.12 22:07:50) 
Süper eve gidince ilk işim denemek oalcak. İnşallah çözülür problem.


  • gokriver  (19.10.12 14:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.