[]

2g telefonlarda browser ve email

hala üretilen 2g telefonlar var, mesela motorola gleam+, ve bu telefonlarin bir cogunda wap 2.0 bazli browser veya pop3/imap4 formatli push email özellikleri var. bu is nasil oluyor? yani internette deli gibi dolasmak gibi bir niyetim yok, hatta hic gerek yok.. ama gmail vs. gibi email lerimi push ile alabilirsem sahane olur.. nedir, nasildir bu is? yani bir blackberry kalitesinde ve performansinda email alip yollayabilir miyim? hani mb lik data dosyalarindan bahsetmiyorum bu arada.. bir de bu isin masrafi nedir, yani bir data paketim var provider imdan 3g icin, fakat böyle basit bir telefon almak istiyorum.. 2g data masraflari ile 3g data masraflari ayri midir?




 
cevap verecektim ama "blackberry kalitesinde"den sonra devamını okumadım...

abicim blackberry'nin özelliği tek oyunu mailler zaten, onun dışında götüm gibi telefon, bir torch kullanıcısı olarak söylüyorum. yanına bile yaklaşamazsın blackberry'nin.
  • zazazaraeta  (06.10.12 15:49:52) 
@zazazaraeta: ben de bir blackberry kullanicisiyim ve öyle app le internetle cok isim olmadigi icin, kendisi 3 seneden fazla zamandan sonra son nefesini verene kadar da gayet memnundum. yani blackberry kalitesinde bir servis bekleyemezsin. tamamdir, sorunun amaci da buydu zaten. ama onun disinda verecegin cevabi da alabilirsem sevinirim.

nasil oldugu konusunda bu isin bir bilgisi, tecrübesi olanlarin yardimini da beklemeye devam ediyorum.

neden gene bir smartphone almiyorsun derseniz de, sürekli elimden, cebimden düsürdügüm, orda burda unuttugum bir alete 200-250 liradan fazla vermek istemiyorum.
  • raizti  (06.10.12 16:40:28) 
hızı düşük oluyo sadece. ben akıllı telefonumda da genelde 2g interneti kullanıyorum şarj falan sebebiyle. bunun yanı sıra,
sony ericsson w810i kullanırken o dediklerinin hepsini yapıyodum. yeri geldi youtubeda video bile izledim yani

  • njtbcrn  (06.10.12 17:36:56) 
peki mesela 2g üzerinden push mail oluyor mu? yani gmail inbox a düsen mail aninda telefona da yönleniyor mu blackberry deki gibi, yoksa manuel bir sekilde bakmak, cagirmak mi gerekiyor mailleri?


  • raizti  (06.10.12 19:32:32) 
vardı o olay ama hiç kullanmadığım için yanlış bilgi vermek istemem. 15 dakikada bir kontrol ettiriyodum ben genelde. ama adamlar var diye belirtmişlerse de olur yani. şu durumda 2gyle 3g arasındaki tek fark sürat gibime geliyo.


  • njtbcrn  (07.10.12 02:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.