[]

Makina Mühendisleri İçin Proje, Yarışma vs Püsür

selam şefler,

makina mühendisliği 2. sınıf ögrencisi adamlarız. nereye baksam yok google yok microsoft yarışma proje falan düzenliyor hepsi yazılım bilen adama, app yazma falan gibi. biz de baktıgımızla kalıyoruz bölümde yazılımın y'si yok:(

e ben de dedim arkadaşa kilit nokta "garaj". garajın bilimsel ilerlemedeki yeri yadsınamaz. garaj önemli.

dedik biz de ellerimizi kirletelim falan kendimiz bir şeyler yapalım proje olur lan evde çamaşır makinası motoru buldum dedim acaba onu mu şeyetsem. işte neyetsem onu bilmiyorum.

arkadaşla motosiklet sevdamız var acaba hurdacıdan falan parca alıp motor mu yapsak dedik aahahahah kafamız allak bullak.

olay şu ki 180 kişilik bölüm bizi ayıran tek şey not ortalaması. hay lanet olsun ya hiç mi bi yarışma falan olmaz. olsa da nasıl katılcaz gerçi bi halt bildigimiz yok.

sonuc olarak :D napalım sizce böyle hem bi kendi projemiz olur hem de boş vakitlerde sürtmeyiz bi işe yararız. anlatabildim mi:( ben zor anladım valla okuyunca:(

 
www.modelmekanik.com İletişime geçebilirsiniz belki. Solda da "tıkırdatmadan geçmeyin" kısmında linkler var. Belki araştırmanıza yardımı olur.


  • edaydin  (06.10.12 13:48:22) 
güneş enerjisi ile çalışan şeyler yapmaya çaılışın..telefon şarzları,fanlar vb..vb..vb.. ilerde işinize yarar..ayrıca yapılmış projeleri araştırın..motor yapıp ne yapacaksınız ki zaten?


  • dedim dedim de kime dedim  (06.10.12 14:14:42) 
bizim bölümde panoya asıyorlardı sürekli yarışma afişlerini. microsoft tabi ki yazılım yarışması yapar niye makine yarışması yapsın? tübitak'ın güneş ve hidrojen araba yarışmaları var bölüm başkanıyla konuşup takım oluşturarak resmi başvuru yapabilirsiniz. bunun dışında yine genellikle temiz enerjiyle ilgili yarışmalar çok oluyor. tabi artık ilgi temiz enerji de ve elektronikte o yüzden makineciye çok biişey düşmüyor. ama siz kendi kendinize bir şeyler yapabilirsiniz, illaki proje de olmayabilir autocad'i solidworks'ü falan adam gibi öğrenin önce, ingilizcenizi geliştirin daha 2. sınıftasını mekine elemanları bile görmediniz.


  • r_u_h  (06.10.12 19:10:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.