[]

Ayarlı Elektrik Butonu ve Ampul Kombinasyonu

Yeni taşındığım evde teknik adını bilmediğim şu ne kadar çevirirsen o kadar akımı ayarlayıp lambaların parlaklığını kısıp açabildiğimiz düğmelerden var salonda. 4 adet duyu kontrol ediyor bu düğme, ben bu duylara beyaz ışık veren tasarruflu ampüllerden takınca neredeyse hiç bir zaman yanmıyor. Bir açıyorum yanıyor bir süre sonra sönüyor vs. Soft da denilen sarılardan takınca çoğu zaman yanıyor ama nadiren yanmadığı da oluyor. Bildiğimiz klasik ampullerden takınca hiç problemsiz çalışıyor. Bu böyle midir yoksa başka problem mi var, ben tasarruflu ampul kullanamayacak mıyım bu şekilde acaba?




 
tasarruflu ampuller gaz-sanırım- ile ısık veriyor direnc le degil. o nedenle de akımı dusurmen yanmamasına sebep olacaktır. ve evet kullanamazsın.


  • bryan fury  (30.11.08 19:22:20) 
tasarruflu ampuller dimmer'lı anahtarla çalışmaz. anahtarı normal bir anahtarla değiştirip kullanabilirsin, veya dimmer'lı anahtarla normal bir ampul kullanabilirsin. opsiyonlar bunlar.


  • gerrain  (30.11.08 19:34:51) 
bizim banyoda da var onlardan sadece spot lambalarla yanıyor diye biliyorum, tasarruflu ampulle calıstırabilirsen bana da haber ver de ben de değiştireyim


  • zubundy  (30.11.08 19:51:18) 
Halojen spotlardan alman lazım, floresan tipi lambaların çalışma prensibine ters yapmaya çalıştığın (:


  • kimlanbu  (30.11.08 20:10:59) 
bu arada o çevirdikçe artırıp azaltan düğmenin teknik adı, anlamışsındır çoktan ama, dimmer.


  • safepassage  (30.11.08 21:52:20) 
Genel olarak, balastlı lambalarda dimmer kullanılamaz.


  • allezz  (01.12.08 01:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.