[]

son kullanma tarihi geçmiş çikolata

arkadaşlar isviçreden gelme bitter çikolataları "mmmhhh vundebaaa" diyerek bi güzel yedim. fakat tam yarısını bitirmişken (ki takribi 200 gr yemişimdir) bir de ne farkedeyim: 11.2011 den önce tüketin yazıyor altında. bu yazıyı gördükten sonra psikolojik midir nedir bilmem ama hafif midem bulanmaya başladı. sorum net: ölür müyüm?




 
kötüye bir şey olmaz.


  • downforce  (05.10.12 09:57:23) 
  • downforce  (05.10.12 09:59:29) 
muhterem, isviçre çikolatası bu. öyle dandik türk çikolataları gibi değil :D


  • flexin  (05.10.12 10:02:49) 
Yıllarca rengi atmış, taşlaşmış, buzdolabında unutulmuş, yaşlı evinde biblo sanılmış çikolatalar yedim..
Hala yaşıyorum..

  • quaker  (05.10.12 10:13:58) 
ne alakası var isviçreyse isviçre sonuçta bir son kullanma tarihi var
isviçre ölümsüz çikolata üretmiyor
kediye koklat yalarsa sağlamdır yalamazsa hiç sağlam olmamıştır :)
  • neira  (05.10.12 10:14:26) 
katilin olmak istemem ama, aynı o biçim alaman çikülataları yemiştim ben de. ama gayet bile bile tarihin geçtiğinin. alman yapıyor arkadaş dedim, bi şey olmadı


  • yilan hikayesindeki kotu adam kursat  (05.10.12 10:23:24) 
kaliteli çikolatalara, yani saçma sapan katkı maddelerinin eklenmediği çikolatalara kolay kolay bir şey olmaz.

bunu en iyi tadına bakarak, veya üzerini inceleyerek öğrenebilirsin. minik beyaz noktalar varsa bozulmuştur. yersen tadı iyi gelmez, tadını beğendiğine göre bozulmamıştır. ha, begenmeseydin de zehırlemezdi.

bunun ötesinde ne olur diye soruyorsan, hiç bir şey. bırak 2011'i, buzdolabında, veya kuru bir yerde saklanmış 2007 skt çikolatalar bile insana pek zarar vermez. en kötü tadını beğenmezsin.

nedeni ise çikolatanın yapısıdır. bir yiyeceğin zehileyebilmesi için, yapısının bakteri oluşumuna elverişli olmasıdır. çikolatada bulunan kakao, kakao yağı tarzı etkenler doğal bir koruyucu gibi olduğundan, çikolatalar uzun süre dayanabilen yiyeceklerdendir.

bazı yiyeceklerin bozulması, zehirlenmek anlamına gelse de çikolatanın bozulması dediğimiz şey, genelde oksidasyona uğraması ve tadının zarar görmesidir.
  • kuja  (05.10.12 10:41:36 ~ 10:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.