[]

elektro gitarı neticeme bağlayacağım

elektro gitarımı alıyorum yarın ancak amfiyi daha sonra ikinci el alıyım diyorum.

fakat bu "amfisiz" zaman aralığında nereden ses alabileceğimi bilmiyorum, dün hoparlöre bağlayamazsın dediler (ciddi anlamda hiç anlamıyorum bu işten ben)

elimde şu aletler var sadece:
hoparlörüm: www.hardwarest.com
bilgisayarım: forum.donanimhaber.com

bana ne gerekiyor? nasıl elektrodan ses alabilirim?

 
prosesör al hayatını yaşa
gitarı prosesörü bağlicaksın çıkışından da dönüştürücü ile ses sistemine bağlicaksın. böylece efektli ses elde etmiş olucaksın. eğer kaliteli bir prosesör alırsan direkt usb ile bilgisayara bağlarsın. bilgisayarın özelliklerinin hiçbir manası yok.

  • metehan01  (05.10.12 02:18:15 ~ 02:36:22) 
guitar rig ve asio4all kurup, gitarı line in den girip dünyada üretilmiş bütün soundlarla çalmaya devam ediyorsun. ama ayni olmaz yeaa diyenlere terlikle vurabilirsin. olmaz tabi ama yeni başlayan hatta çok üst düzey olmayan birinin beynini akıtacak soundlar elde edebilirsin. guitar rig i biraz araştır görceksin.


  • dorian greyfurt  (05.10.12 02:42:29) 
jak küçültücüyle bilgisayara bağla. mixcraft tarzı vst çalıştıran bir ses düzenleyici program kur, amplitube 3 indir ve vst olarak kur. böylece kayıt alabilirsin, alt yapı olarak mp3 falan koyup üzerine çalabilirsin. ama onboard ses kartı ile biraz kasabilir, arada takılma yapabilir.
kayıt yapmayacaksan amplitube'ü stand alone olarak kur, takılma daha az oluyor.

bunların haricinde ben amfisiz çalıyorum çoğu zaman, dersleri de genellikle amfisiz veriyorum. amfiyi al tak kur falan filan uğraşmadan hemen gitarı al çal hesabı. evde çok gürültü yoksa sıkıntı olmaz. tabi distortion'ı gazlamak istiyorum dersen yukarıdakileri uygula.
  • r_u_h  (05.10.12 02:48:39) 
jak küçültücüyle gitarımı bilgisayarımın lineininden giriyorum, kulaklığımla da lineoutundan çıkıyorum, budur yani? bunun bilgisayara hiçbi zararı olmaz o halde?

süper sesler almayı düşünmüyorum elbette de merak ettiğim bu gösterdiğim hoparlörden mi daha iyi ses alırım yoksa orta kalite creative kulaklığımdan mı?
  • tempor  (05.10.12 03:02:05) 
hoparlörlerden pek anlamam ben direk müzik setine bağlıyorum ama gördüğüm kadarıyla ufak bir şey, ses biraz cılız çıkabilir ama seni idare eder. kulaklığı da denersin hangisi hoşuna giderse kullanırsın.


  • r_u_h  (05.10.12 03:32:18) 
bence hiç uğraşma bu işlerle,direk küçük ucuz bir amfi almaya bak


  • GibsonRules  (05.10.12 09:35:43) 
nasıl bir gitar alacaksın?


  • efx  (05.10.12 11:25:37) 
ibanez grg170dx alacağım.


  • tempor  (05.10.12 15:19:59) 
amp almayı ertelemenin sebebi finansal meseleler değilse, amplifikatör almanı tavsiye ederim, bilgisayara bağlayarak da güzel ses elde edebilirsin ancak kullanacağın hoparlörler çıkışı ile amplifikatörün çıkışı arasında ton farkı olacaktır, en kötü ihtimalle bilgisayar ile kullanmayı denersin olmadı ampli alırsın.


  • efx  (07.10.12 01:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.