[]

uykudan korkuyla uyanmak

ruh sağlığıyla ilgili mi acaba diye düşündüğümden medikalde soruyorum. uykuya daldığım sırada korkunç bir görüntü geliyor gözümün önüne ve sıçrayarak uyanıyorum. bu görüntü genelde ya benim kullandığım araçla kaza yapmam, bir yere toslamam ya da birini ezmem.. ya da çok korkunç koca suratlı bir köpeğin tam suratıma havlaması oluyor. rüya gibi değil ama, çok anlık ve aşırı gerçekçi.

bir arkadaşım aklımda çözemediğim sorunlar olabileceğini, muhtemelen bu sebeple böyle vision'lar gördüğümü söyledi.
ve evet, bu aralar çok sık oluyor.

 
bazen bana da oluyor öyle.
ben de olayın kaygıyla ilgili olduğunu duymuştum. stres, yorgunluk, aşırı kahve tüketimi vs de olabilir.

  • hocam fazla egon var mi  (04.10.12 20:16:47) 
sabaha karşı olsaydı çişin olduğu için diyecektim. ya tabancayla vuruluyorum, ya kulağımı güvercin ısırıyor, ya da köprüden düşüyorum falan.

ama yattıktan 5 dakika sonra falan olan şeyler, daha önce düzensiz uyuduğum için bana da oluyordu. uyku apnesi diyorlarmış.
  • osuruklu  (04.10.12 20:35:10) 
Uyku apnesi denilen illet buna neden olabilir. Uykunuzda nefes darlığı yaşıyorsanız, vücudunuz bunu size rüyalarınızda gayet korkunç kabuslar olarak yansıtabilir. Bence kendinizi uyurken izlemesini isteyin yakınlarınızdan. Eğer gerçekten de nefes tıkanması kaynaklı bir problemse, mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurun. Aynı durumları ben de yaşadım uzunca süre, yapısından kaynaklanan nedenle boğazımda şişik vaziyette olan bademciklerim ben uyurken nefes almamı engelliyormuş meğer. Geceleri 4-5 kez nefes nefese(sanki yeni koşudan gelmişim gibi) uyanıyordum ve bunların ciddi bir bölümü kabusla son bulan uykular oluyordu. Ameliyat oldum ve bademciklerimi aldırdım. şimdi kuş gibi hafif ve deliksiz uyuyorum. Geçmiş olsun şimdiden.


  • trawmatolog  (05.10.12 02:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.