[]

Gurbet ellerde bilgisayarsız kalıyorum a dostlar!

Dün çok geç saatte yayınladığım duyurumu, belki daha fazla fikir alma şansım olur diyerek tekrar yayınlıyorum.

Sanırım çıldırmak üzereyim çok sevgili duyuru ahalisi! Tam 1 ay önce canım ülkemden alıp geldiğim Asus bilgisayarım, son 2 gündür motor gibi bir ses çıkarmaya başladı. Başta çok daha az olan ses son birkaç saattir iyice arttı. Aynı sorunu notebookumda da yaşıyordum ama o 3 yıllık olduğu için ve bir kere yere düşmüş olduğu için çok sorun etmemiştim. Bu ise yepyeni bilgisayar ve gerçekten bi pamuklara sarıp sarmalamadığım kaldı.

Bu şekilde elalemin Avrupasında 1 yıl yaşayamayacağım. Bilgisayarın da garanti belgesi Türkiye'de kaldı (hoş, yanımda olsaydı da ne yapardım bilmiyorum). Şimdi ben buna ne yapayım, bunun derdi nedir bilemedim. Gidip bi tamirci bulup "şunun derdine bir çare" diyerek garanti kapsamından çıkması riskini mi alayım?

Bu arada, bir Türk tamirci buldum ama sadece notebookumu gösterdim adamlara. Ses tozdandır, temizleyince geçer sandılar ama sanırım bir parçası kopmuş ve fana çarpıp ses çıkarıyormuş. Çok da profesyoneller gibi gelmediler bana. Bir tek de bunları biliyorum burada. Gidip yepyeni bilgisayarı da mı bunlara göstereyim bilemedim.

Ayrıca, 1 aylık bilgisayar neden böyle bir ses çıkarsın ki?

 
adamlar 100 tane prototip üretiyor. bakıyor bozuk çıkma oranı 10binde bir. sallamıyorlar nasıl olsa bozuk çıkan da garantiye getirir diyorlar. o 10binde 1 ihtimal de sana çarpmış herhalde :)


  • cetoxim  (04.10.12 20:14:44) 
şöyle dene; bilgisayarı kapat. pilini filan sök. havalandırma deliklerinden birine elektrik süpürgesi tut. muhtemelen fanın ses çıkarmasına sebep olan arızayı düzeltecektir. kablo filan yerinen oynamıştır hafif. fana değiyodur. ya da fanın kendi kablosu oynamıştır kanatlarına değiyordur. ya da fanın dengesi bozulmuştur hafif bi sürtünme apıyordur. her türlü de düzelmesi gerek. bilgisayarı açmadan önce biraz bekle filan statik elektrik yüklenecek zarar verme olasılığı onbinde 1 ama. sana çarparsa bilemem.


  • ibomiu  (04.10.12 20:32:17 ~ 20:32:37) 
geçen gün de okumustum sorununu. gidip en idare edebilecek vaziyette olanindan bir bilgisayar alsan soyle 300 dolara falan?


  • osuruklu  (04.10.12 20:37:01) 
Uygununundan bir bilgisayar almayı da düşündüm ama Belçika'dayım ve bu cins adamlar q klavye kullanmıyorlar. Bir de, 1 aylık cillop gibi bilgisayar var elimde, deli oluyorum böyle olmasına!

Elektrik süpürgesi maalesef yok, zira yurt ortamındayım ama ben de saç kurutma makinesi (soğuk üfleme modunda elbette) olur mu acaba diye düşünmedim değil...
  • a day at the races  (04.10.12 20:54:29) 
Kimi zaman seri numarası garanti için yetiyor. Türkiye'de HP ve Asus garanti belgesi yerine direk seri numarasına bakıp garanti durumunu kontrol edebiliyor. Belki orada da durum odur. Olmadı, PTT ile garanti belgesini yollat. Avrupa'da isen en yavaşı çok pahalıya gelmez: 15-30 TL aralığı olur sanırım.


  • metal revolution  (04.10.12 21:58:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.