[]

IP adresini devamlı değiştirebilmek

kevin mitnickler merhaba.

şimdi google ın bir hizmetini bir kaç günlüğüne yüksek kullanım miktarlarında kullanmam gerekiyor. fakat günlük kullanım limiti bulunmakta ve bu maalesef tahminlediğim işin aylarca sürmesini neden oluyor.

sistem, network konularında çok anlayan biri değilim. ancak bildiğim kadarıyla proxy ler aracılığıyla varolan bilgisayarın ip adresini değiştirebiliyoruz. bu ne kadar doğru, ne kadar verimli? google bunu yer mi?

yapmak istediğim çalışma için 320 adet farklı ip gerekiyor. bu durumda kurulan bir program, listesindeki binlerce ip adresini otomatik olarak değiştirir mi?

önerileriniz, uyarılarınız nedir?

teşekkürler.

 
Proxy kullanarak IP adresi değiştirilmez. İkisi ayrı şey.


  • gozyakansakiz  (04.10.12 16:08:26 ~ 16:08:35) 
peki benim derdime bir çare var mıdır?


  • raif_efendi  (04.10.12 16:10:05) 
platinum hide ip adlı program 100 küsür farklı ülkenin ip'sinden girmeni ve 0 ila 999 dakika arasında otomatik değişmene olanak tanıyor. ilaveten google'da yiyor. ne zaman ip değiştirip google hesabıma ulaşsam xxx ülkeden şüpheli login tespit edildi diyor. tabi google'dan bahsediyoruz. muhtemelen bu tarz çakallıkların önünü almış, günlük ne kadar farklı ip kullanabileceğin konusunda kısıtlama getirmiştir.


  • mayeskuel  (04.10.12 16:10:58) 
tor browser'ı deneyebilirsin


  • mirty  (04.10.12 16:12:47) 
@mayeskuel

bu değişiklik esnasında tamamen google hesapları logout etsem ve ilgili işlemleri bitirip, kendi ip adresimi kullanıma geçsem. bahsetmiş olduğun uyarıyı alma ihtimalin ortadan kalkmaz mı?
  • raif_efendi  (04.10.12 16:15:23) 
valla hocam eğer o yapmak istediğin iş google'un sandbox'ladığı seo çakallıklardan biriyse muhtemelen onun önünü almıştır. denemeden bişey söyleyemem.


  • mayeskuel  (04.10.12 16:25:30) 
yo yoo seo ile ilgili bir durum yok. google map ile ilgili.


  • raif_efendi  (04.10.12 16:37:57) 
şimdi hatırladım da google, ip değişikliği saptamalarında captcha doğrulama istiyor. yani ne zaman ip değişikliği saptanırsa captcha ile doğrulamanı istiyor ki yazdığın yada kullandığın scriptler engellensin. onun dışında olay gayet basit aslında hocam. ben google olsam ip, mip uğraşmam. direkt derim ki free kullanıcılar her ne halükarda olursa olsun günde 5 işlemden fazlasını yapamasınlar. iki satır kod'a bakar. sen ne kadar ip değiştirirsen değiştir o kullanıcı bilgilerin tek tabloda olduğu için istersen mars'tan gir gene yapamazsın.


  • mayeskuel  (04.10.12 17:06:18) 
ip değiştirme programları işe yaradı. ancak bu seferde localhost üzerinde çalıştırdığım script problem verdi :/


  • raif_efendi  (04.10.12 17:07:11) 
en basit yöntemle modeme reset atmak ip değiştiriyor.


  • soluman  (04.10.12 17:25:20) 
o şekilde ip değişir ama konum değişmez.


  • mayeskuel  (04.10.12 17:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.