[]

Londra'da 45bin Sterlinle Yaşam

Bir arkadaşım iş teklifi aldı ve yıllık yaklaşık bu civarda olur demişler.

Oradaki yaşam standardına dair hiç bir fikri yok.

Burada (4.Levent) kendi evinde oturuyor. Sürekli dışarıda yiyip bolca gezebiliyor. Arabası vs var. Bir yandan da para biriktiriyor.

Zaten birikmiş parası olduğunu varsayarak, orada bu maaşla ne gibi bir yaşam standardı sağlayabileceğini araştırmakta.

Orada olanların fikirlerini almak isterdim.

Uxbridge civarı.


NOT:
yahu kaç kişi sordu. ne çok merak eden varmış.
digital operations director diye bişey.
PR ve marketing'i dijital ortamda koordine ediyormuş

ben mühendisim. anlamıyor ben.

 
aylık 3750pound yapar. İşyeri uxbridge ise, evi de ordan tutarsa aslında gayet makul bir para. fakat uxbridge londranın oldukça dışındadır. 9. zone'da tam olarak. The city'ye, yani londranın merkezine hemen hemen metroyla bir saat uzaklıkta. Otobüsle tek otobüs bile gitmiyor, aktarma gerekiyor. Eğer çok fazla sosyal bir arkadaşsa, local publarda takılmak tatmin etmeyecekse şehre gidip gelmek zorlayabilir.

Uxbridge Türk nüfusu oldukca fazladır. Marketler, restoranlar falan fazlasıyla var, eğer bu konuyu dert ediyorssa rahat olsun.

Yaşam standardı 4. leventdeki gibi olmayabilir ama. Çünkü levent oldukça sosyal biyer sonuçta.
  • arnatuile  (04.10.12 16:07:07 ~ 16:07:44) 
Hemen şunu belirteyim; İngiltere'de brüt belirtilir maaşlar daima. Onun eline geçecek miktar 33bin civarıdır, o da aylık 2750'ye geliyor. Rahat rahat geçinir o maaşa, yemeğini de dışarıda yiyip eğlenerek. Ama bol gezerse 2000 civarı harcar ayda. arnatuile'nin de dediği gibi o bölge kiraları fazla pahalı değil ama merkeze gidip gelmek filan hep masraf.

Edit: Ayrıca şu siteyi "www.numbeo.com" kullanıp kendi hesabını kendi yapabilir aşağı yukarı.
  • long live rock n roll  (04.10.12 16:23:25 ~ 16:27:10) 
uxbridge'i londra olarak düşünmesin arkadaşın bence. şehrin epey epey bi dışında.
bu durumda kendi evini arabasını sosyal çevresini fln bırakıp gittiğine değecek tek şey maddi kazanım olmalı ki bu rakama (2750 net olarak alınırsa) kira fatura ulaşım yemek vs vs vericek. iyi düşünsün derim.

  • kalinixta agapi mou  (04.10.12 17:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.