[]

Win7 ultimeyt kurdum, noldu şimdi?

Xp'den farkını anlamadım ben, hani nerde performans? Facebook aynı, gmail aynı, eee, nedir bu win7'nin olayı?
Neresi pratik tam olarak?

Not: görünüm farklılığını önemsemeyen bir adamım, kaldı ki, xp'ye de win7 arayüzü - görünümü yüklenebiliyordu.

 
Sen XP'ye geç dostum. Baştan kaybetmişsin zaten.


  • ahmetcan44  (04.10.12 14:22:25) 
@Raymond işlemcim çift çekirdekli.

XP'den hızlı olması gerekmiyor mu bu işletim sisteminin?
  • siradisi00  (04.10.12 14:32:34) 
açılışı nispeten daha hızlı olması lazım. bir de xp çöplüğe döndükçe iyice yavaşlayan bi işletim sistemi. win 7 de ise bu süreç (gel format at bana deme süresi) daha uzun.


  • saruwatari  (04.10.12 14:42:33) 
win7 64bit boşta 1.6gb ram yiyor benim makinada, işlmecin en az çift çekirdek değilse ram in 4gb dan aşağı ise,xp den win7 ye geçis performans düşüşü bile yaşatır sana, p4 işlemcili eski kasamda win7 home kullanıyorum, ultimate ten daha iyi bir performans sağlıyor. işletim sistemininde oyunlar gibi minimum sistem ihtiyacı var sonuçta. ha sen dersenki benim makinam progamersystem ama win7 yi hızlı bulmadım, diyecek bir söz bulamam ozaman


  • hasmetizm1  (04.10.12 14:43:32) 
makinem acer aspire on 722, win7 kullanmak zorundayım, zira xp için adamlar sürücü koymuyorlar sitelerine sağ olsunlar.

ama xp daha pratikti, görev çbuğunda her şeyi gruplandırması falan çok uyuz. iki firefox açıkken illa tıklayıp birini seçmem gerek, neden doğrudan ulaşamıyorum?
Ya da neden her program açılmadan önce benden izin istiyor?
Antivirüs bir haftadan eski diye neden işletim sistemi beni uyarıyor? Soran oldu mu?
Masaüstümde neden bilgisayarım simgesi yok?
Nası bi işletim sistemi lan bu?
  • siradisi00  (04.10.12 15:03:39) 
@siradisi00 bu özelliklerin hepsini win 7 de de açabilirsin. Sadece bir kaç ayar gerekmekte.
- Gruplandırma olayını kaldırmak için; başlata (yuvarlak düğmeye) sağ tıklayıp, özellikleri açıyorsun. Daha sonra görev çubuğu sekmesinden, görev çubuğu düğmeleri için hiçbirzaman birleştirme seçeneğini seçeceksin.
- İzin olayını kaldırmak için; denetim masasından kullanıcı hesaplarını açıyorsun. Kullanıcı hesabı denetim ayarlarını değiştirden seviyeyi en alta çekiyorsun.
- masaüstüne bilgisayarım simgesini eklemek için başlat-bilgisayara sağ tıklayıp masaüstünde göster diyorsun.
- antivirüs uyarısını kaldırmak için; uyarı simgesine çift tıklayıp çıkan pencerede uyarıları gösterme seçeneğini işaretliyorsun.
  • saruwatari  (04.10.12 15:11:48 ~ 15:18:08) 
görev çubuğunda gruplandırmayı kaldırabiliyorsun. görev çubuğu sağ tık oralardan bi yerden yapılıyor olması lazım. bilgisayarım da masaüstüne alınabiliyor. işyerinde xp kullandığım için net tarif edemedim.

ilk başta bana de ters gelmişti ama alışınca xp kullanmak sıkıcı gelecek.
  • lazpalle  (04.10.12 15:15:17 ~ 15:16:49) 
Win7 kurarak kendine nasıl büyük bir iyilik yaptığını win7'ye alıştıkça anlayacaksın. En basitinden xp'de bile görev yöneticisinin sonlandıramadığı kilitlenmiş programları win7 kesinlikle sonlandırıyor. Ayrıca gerçekten format atma süresi diğer işletim sistemlerine göre daha uzun.


  • foxmulder  (04.10.12 16:14:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.