Giriş
(12)

Gençlerin bomboş olması?

baps
sosyal medyaya baktığınızda savaş ilan eden bir sürü genç insan var. bilip bilmeden yazıp çiziyorlar. kimisi askere tekrar gidermiyim, beni de çağırırlar mı derdinde. birde ben bir kurşun sıkmam diyenler. nedir bu boş zihniyet aptallık ne zaman bu hale geldik bu gençler mi atatürk'ün emanet ettiği?
sosyal medyaya baktığınızda savaş ilan eden bir sürü genç insan var. bilip bilmeden yazıp çiziyorlar. kimisi askere tekrar gidermiyim, beni de çağırırlar mı derdinde. birde ben bir kurşun sıkmam diyenler.

nedir bu boş zihniyet aptallık ne zaman bu hale geldik bu gençler mi atatürk'ün emanet ettiği?
0
baps
(03.10.12)
ne atatürk'ü ya?
600 yıllık osmanlı devleti'nin torunlarıyız biz.
neyi kime emanet ediyor allah aşkına?
gençlerin bu hale gelmesi ise popüler kültür.
yok alex yok fb yok facebook yok şu yok bu.
e haliyle sığır bir nesil yetişiyor.
0
messimessibuadamneyinnessi
(03.10.12)
gençliğin gidişi gidiş değil ama yine de hakaret içeren kelimeler kullanmak doğru gelmiyor bana.
0
japon askeri
(03.10.12)
bi tiananmen katliamı da biz yaşamayalım diye olabilir
80 darbesinden sonra pıstı herkes
kimse çıkıp hakkını arayamaz oldu
anca kedi köpek

tartışma yaratacak bir şey demedim kimse vay efendim kedi köpek dedi demesin lütfen
0
neira
(03.10.12)
genelleme yapmasanız iyi olur aslında. bu ülke adına bir şeyler yapabilmek için uğraşan gençlerin sayısı da azımsanacak sayıda değil, dikkat.
0
vedatchilipeppers
(03.10.12)
atatürkü sevmekle askerliği sevmek farklı şeyler, genellemen çok saçma olmuş
0
hasmetizm1
(03.10.12)
o gençler kendi kendilerine o hale gelmedi ya.
ülkenin yarısı cahil. çocuklarını da cahil yetiştiriyor elbet.

bence savaş istememek normal eğer onu kastediyorsan. insanların yuppi savaş çıkacak modunda olmaını ben asıl anlayamıyorum.
0
goldentitan
(03.10.12)
Bence bu boşluk genelde vardı şu an sosyal medya sayesinde gözümüze sokulabiliyor o kadar, eskiden herkes süper kültürlü değildi sadece biz herkesin fikrine bu kadar kolay ulaşamıyorduk.
0
lunedor
(03.10.12)
Gençlerin çoğu bomboş evet. Çünkü anne babaları da boştu, öğretmenleri de boştu, gittikleri her yerde boşluklar vardı. Yazık ki onlar bu boşlukta rahatlar.
0
solo
(03.10.12)
alakası yok
bu kadar insan kedi köpek için yürüdü (yanlış anlaşılmasın tabi ben de istemem hayvanların zulüm görmesini) ama kimse kendi için yürümüyor
çünkü korkuyoruz
0
neira
(03.10.12)
Sen çok mu zekisinde bu şekilde bütün gençliği eleştirebiliyorsun ?

Önce, dön bir kendine bak, şu yazdıklarına bak.
0
disfircasiyimben
(04.10.12)
@messimessibuadamneyinnessi ben türkmen kökenliyim yani senin atam dediğin adamların kökünün beraber olduğu insanlardanım bugün aydınlandım neden etrak-ı bi idrak türk dedilerini o 600 yıllık rum ermeni rus karışımı atalarının bizlere. memleketin anasını belleyen aynı osmanlı değilmiş gibi gelmiş atatürke sövüyorsun osmanlı olmaktansa moğol olurum anadoluyu dağıtan. osmanlı kucağında bulmadı bu toprakları selçuklular vardı ondan evvel anadolu beylikleri vardı ulan ne adamlarsınız arkadaş atatürke nasıl söveceğinizi küçük göreceğinizi şaşırıyorsunuz sizin gibileri görünce bu ülke yok olsun dağılsın parçalansın istiyorum size acı gerek birinin değerini anlamanız için amk. neye hakkınız var ki mustafa kemalin ve onun ordusunun sizlere bıraktığı ülkeye sahip olacaksınız al senin ağababaların yüzünden binlerce asker öldü pkk lılar kendilerini bok sanıyor suriyeyle savaşa giriyoruz yeni osmanlıcıların beyni bu kadar alayınız mı aynı olur ya. allah sizi bizden kurtarsın ölseniz bir bardak su vermem amk. sizin gibi kadir kıymet bilmeze kalacağına bu ülke düşman eline düşsün nankörler.
0
hayvan gibi yazar
(04.10.12)
o değilde, askerliğini yapmış gelmiş kişilere bile gerek yok bence.

he gençler sığırmı? evet öyle.
hatta ben 2009 da askerlik yapmış bir genç olarak şunu belirtmek isterim; yaşıtlarımın ve altındaki insanların bu kadar da aptal, boş olabileceğini bilmiyordum askere gidene kadar.

lakin şöyle de ilginç bir şey var ki; uzun dönem, kısa dönem farketmiyor, askerdeki bir insanı içtima'ya çağır savaş var, hepiniz ölebilirsiniz.. kimler geliyor askere dediğin vakit, hepsi gelmeye can atan bir şekilde.

böyle de birşey var.
0
nate fisher
(04.10.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.