[]

sigara içenler bir baksın hele

gençler sigarayla ilgili bir sorum olacak. dikkat ediyorum da uzun süre içenlerde şöyle bir olay görüyorum. sigaradan bir fırt çektikten sonra dumanı vermeden konuşmaya başlıyorlar ama konuşken duman çıkmıyor ağızdan veya burundan, konuşmaları bittikten sonra dumanı veriyorlar.

ama yeni başlayanlarda veya çok içmeyenlerin bunu yapamadığını gözlemledim. nedir bu olayın sırrı? nasıl yapıyorlar?


 
Kendimden yola çıktım bir an, ben de yapıyorum bunu. Ciğerlere dumanı gönderdikten sonra yutkunup konuşmaya başlıyorum, cümlem bitince de üflüyorum. Kalan varsa çıkıyor yoksa hepsi ciğerde kalıyor, temiz. (Yasal uyarı: Sigara sağlığa zararlıdır.)


  • 635453  (03.10.12 21:37:05) 
iki kere rafine.
ciddiyim. adamların ciğeri artık full katran olduğundan, duman çıkmıyor daha. az geliyor.

  • mahsunkul  (03.10.12 21:37:32) 
yeni de başlamadım, çok içiyorum da denilebilir ama hiç öyle şeyler yapmıyorum, görüntü olarak da çok sempatik gelmedi gözümde canlandırdığımda.


  • hypathia  (03.10.12 21:37:59) 
@635453 işte hacı sorun konuşurken de hava üflediğimiz için o arada nasıl çıkmıyor duman onu çözemedim. diyaframdan konuşmak falan diye bir şey var ya öyle bir şeyler mi yapıyorlar acaba diye düşündüm ama bilemedim:(


  • bobinhoo  (03.10.12 21:42:17) 
Yeni başlayan/az içen dumanı uzun süre içinde tutamıyor. Uzun süre/sık içen adamı duman çok etkilemiyor, içinde tutabiliyor gayet, boğmuyor o duman onu.


  • innatedesire  (03.10.12 21:46:23) 
@innatedesire nasıl tutuyor hacı işte? mesela anneme de yapıyor bu hareketi, yap dedim yapamadı. yani bilinçli olmuyor herhalde, yapmaya çalışınca beceremedi


  • bobinhoo  (03.10.12 21:48:19) 
denemek için hemen bir tane yakıyorum. günahım boynuna :)


  • mahsunkul  (03.10.12 21:52:15) 
konuşurken çıkacak olan duman muhtemelen boğazı yakacağı için konuşma bittikten sonra duman salınıyor. ama çok boktan bir durum umarım alışmazsın.


  • fiyuuuu  (03.10.12 21:54:36) 
şöyle düşün. bir çekişte 10 birim duman çektin içine diyelim. anlık bir "püf" ile 8 birim üfledin içeride kaldı 2 birim. tabii bu esnada dışarı üflediğin için reflesik olarak biraz içine temiz hava çektin. şimdi o 2 biriminde tamamını çıkarıp ciğeri 0 birime çekebilmek için önden biraz nefes verirsin duman çıkmaz bir saniye sonra falan 2 birim duman çıkar 0'a inersin.

yıllanmış içicilerde dendiği gibi katrandan dolayı ilk çekişten sonra biraz içerde çöküyor olabilir. o yüzdendir belki. mesela bende babamda gözlemlerdim hep ilk bi çeker dumanı verir falan. sonraki nefes alıp verişlerinde nefesini vermeyi bitirip tam tekrar temiz hava çekmeye ramak kala burnundan belli belirsiz sigara dumanı çıkardı.
  • cassol  (03.10.12 23:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.