[]

iPhone'dan sms ücretsiz mi?

iPhone'dan iPhone'a sms ücretsiz diye bir şehir efsanesi var. Bunun doğruluk payı nedir?
Doğruysa bunca insan neden whatsapp ve benzeri uygulamaları kullanıyor ki?



 
diil


  • lutah  (03.10.12 18:23:29) 
evet var ancak çok başarılı değil muadillerinin yanında.

(bkz: imessage)

yalnız, whatsapp gibi data bağlantısı gerekiyor bunun için de, sms gibi çalışmıyor.
  • demcan  (03.10.12 18:27:44) 
Yurtdışında yaşayan bir yakınımın iddiası bu. iphone cihazlarımız wifi kullanarak bu sms işini hallediyormuş dediğine göre. Ayrıntılı cep telefonu faturası da bu iddiayı desteklemekteymiş.


  • izinli  (03.10.12 18:37:22) 
"iphone cihazlarımız wifi kullanarak bu sms işini hallediyormuş dediğine göre."

e tamam işte, imessage sayesinde yapıyor onu, aksine bir şey demedik ki. yalnız sistemin içine gömülü olduğundan bu sistem kullanırken kullanıldığı farkedilmeyebiliyor. yani siz numaraya sms attığınızı sanıyorsunuz, halbuki arka planda data bağlantısını ve karşı cihazın da ios kullandığını bulan sistem mesajı imessage üzerinden gönderiyor. siz de sms yolladınız sanıyorsunuz. bir tek rengin farklı olması lazım sanırım, sms mesajları yeşilken, bunun üzerinden mesajlaşırsanız mavi oluyor.

ne anlatıyorum ki, yazıyor hepsi burada zaten.

www.apple.com
  • demcan  (03.10.12 18:50:13) 
şehir efsanesi değil gerçek, ama tam olarak ücretsiz denemez. sonuçta internet kullanıyor.. adı da arkadaşların dediği gibi : imessage

şimdik, sss ye bakalım


* imessage'ı bütün ayfon sahipleri kullanabilir mi?
hayır. sisteminin ios 5 veya yukarısı olması lazım.

* imessage'ın aktif olduğunu nasıl anlarım?
ayarlar kısmından mesajlara gir, "imessage" özelliğinin aktif olup olmadığına bak. aktif değilse aktifleştir.

* peki imessage ücretsiz mi?
imessage, mesajları internet üzerinden yollar. o yüzden mesaja para ödemezsin, kullandığın dataya ödersin. o yüzden wi-fi kullanıyorsan evet, tamamen beleş. yok 3g veya edge kullanıyorsan ve paketin yoksa yolladığın mesajın kilobaytına bağlı olarak data ücreti girer. (paket varsa yine beleş, çok cüzi bir data kullanıyor, kotayı sömürmez yani). hiç bağlantın yoksa, ne imessage alabilirsin, ne de yollayabilirsin. kısacası sende de, yolladığın kişide de bi şekilde net bağlantısı olmalı.

* peki nerde bu imessage zımbırtısı?
imessage ayrı bir uygulama değil, bildiğin mesajlar kısmına entegre etmiş apple. normal mesaj atar gibi atıyorsun yani.

* e iyi de, normal mesajla imessage'ı nasıl ayırt edebilirim?
birine imessage atabilmen için sendeki şartların aynısına sahip olmalı (ios5+ ve net bağlantısı). mesaj atacağın zaman gönder butonu var ya, aha işte o buton YEŞİL ise karşı taraf imessage alamaz demektir, ona attığın mesaj normal sms olarak gider, yok o gönder butonu MAVİ ise, yolladığın mesaj, imessage olarak gider. Yani sistem kimde imessage özelliği var kimde yok otomatikman biliyor. Yani birine imessage atmak istiyorsan gönder butonu MAVİ renke olmalı.

uyarı: ayarlar>mesajlar kısmında şöyle bi hede mevcut: "imessage olarak iletilemeyen mesajları normal mesaj olarak ilet" şeklinde bi ayar var. buna dikkat etmelisin. çünkü aktif tutarsan bu seçeneği göte girebilir mesaj ücreti. atıyorum ios5 kullanan birine imessage yollarsın, ama karşı tarafın neti kapalıdır, e haliyle mesaj gitmez ve bu seçenek aktif olduğu için normal mesaj (bildiğimiz sms)olarak yollar. zaten mavi olan mesaj rengi yeşile döner ve altında da yazar " sms olarak yollandı" diye. bu ayarı kapatırsan sıkıntı yok zaten. yollanamayan veya iletilemeyen imessage öylece bekler

umarım kafa karıştırmadım
  • fatihdr  (03.10.12 19:34:01 ~ 19:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.