[]

işletme, siyasal bilgiler, iktisat fakültesi

mesela işletme okuyacağım diyelim. bunun için fakültenin bir önemi var mıdır? mezun olunca iş ararken önemi olur mu?




 
siyasal bilgiler fakültesi 1-0 önde başlatır


  • taha1907  (03.10.12 17:28:05) 
fakültenin derken okulun demek istiyorsun heralde. özelde var kamuda da var. kendini geliştirdiysen pek yok. kendini geliştirmek derken, hem teknik hem sosyal manada.

özeli anlatayım. özeldekiler odtü boun ve bilkenti çok seviyorlar. çok teknik bilgi istemiyorlar ama özgüvenli insan istiyorlar. şahsen ben bir çok mülakatta gördüm. sadece özgüvenim ve taktiklerim ile grup mülakatlarında rahatlıkla öne çıkıyorum. biraz akıl oyunları yapıyorum vs.

kamuda da var. üst kurul denilen kurumlar ve benzerleri bu dediğim bölüm mezunlarını seviyorlar. ama bakanlık düzeyinde uzman yardımcılarında mümkünse gazi yada ankara tercih etmeye çalışıyorlar. tabi torpilin de önemi var.

bir de düzgün okulda düzgün eğitim veriyorlar. teknik eğitimin dışında mülakat sunum için bile dersler var. ben odtü işletme mezunuyum nerdeyse her derste ingilizce sunum yaptım, 2 sunum 1 mülakat dersi aldım. kuzenime soruyorum istanbul işletme mezunu kendisi var mı sizde de diye. yoo diyor.
  • ayiadam  (03.10.12 17:32:47) 
@siradan bir adam hocam yani ders açısından mı farklı diyorsunuz?


  • geberix  (03.10.12 17:33:03) 
işletmeyi işletme fakültesinde okumakla sbf ya da iktisatta okumak arasında fark var tabi. örneğin bir iktisat dersi işletme fakültesinde çok derin işlenmezken iktisat fakültesinde ağır bir şekilde dayarlar. sbf de ise daha siyasal ağırlıklıdır. mesela gir bak istanbul üniversitesi'nin farklı fakültelerindeki işletme ders programlarına. daha net anlarsın.
iş ararken hangi sektöre yöneleceğin önemli. finans, pazarlama, yönetim?

  • rayde  (03.10.12 19:13:20) 
işletme okumayınız. cidden tırt bir bölüm olmasının yanı sıra şu an 4985940583 tane işsiz mezunu var.

sorunuza gelince, hangi okuldan mezun olduğunuzun önemi var elbette. önde gelen üniversitelerin belli bir marka değeri oluyor. fakülte (bkz: mülkiye) değilse bir önemi yok :)
  • boo ya moon  (04.10.12 00:15:32 ~ 00:17:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.