[]

excel iki kolon için pie chart oluşturma

selam dostlarım,
şimdi ben notlarımı deftere tutan düzenli bir çocuktum. dedim artık dijital ortama geçeyim.. reçeteler bile e-reçete olmuş amk. ben de yaptığım işleri excelde tutayım da kime ne kadar çalıştım ölçümleyebileyim dedim. Şimdi soruma geçiyorum.

görselde de görüldüğü gibi 3 farklı sheetim var. Bu sheetler arasında 2. sheet üzerinde hangi firma içine ne yaptığımı ve nekadar süre harcadığımı tutuyorum. 3. sheet de ise pie chart var.

Sorum şu; Pie chart üzerinde bir firma için birden fazla kaydı tek bir şekilde görüntülemek istiyorum. B firması için 2 kez çalışmışım. Onların toplamını yansıtsın pie charta.. yani tek kalemde raporlasın istiyorum. Var mı yolu?

imageshack.us

 
resmi göremedim (bloklu) ama her firmanın altına toplamını alıp sonra o toplamlardan da ayrı bir grafik oluşturabilirsin mesela.


  • loveinaflipbook  (03.10.12 16:13:05) 
resmi görmen lazım yoksa dediğim pek anlaşılmıyor. Pie chartta her bir satırı farklı değer olarak algılıyor. ben ise aynı satırları toplayıp yansıtmasını istiyorum.


  • plastic_angel  (03.10.12 16:25:08) 
Pie Chart'ta ya da diğer grafiklerde kaynak hücreleri karşılaştırma gibi bir seçenek olmadığı için iki değer aynı ise bunları beraber yaz gibi bir sonuca ulaşamazsın. ancak bunu şöyle geliştirebiliriz. Örneğin 2. sayfaya A toplam, B toplam gibi kategori kadar hücre ekleriz ve yanlarına da düşeyara formülü ile kategori toplamlarını yazdırırız. Grafiğin kaynak verisini de bu toplamlar olarak kullanırız. bu şekilde istediğiniz şey tam olarak olur.

Uygunsa nasıl yapacağınızı anlatabilirim. Ancak saat 8'e doğru. Özel mesaj atın.
  • himmet dayi  (03.10.12 17:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.