[]

astigmatı olup da lens kullananlar rahat edebiliyorlar mı ?

her iki gözümde 1.25 astigmat var.Lens kullanmaya başladım fakat batma yapıyor sürekli ve belli bir zaman sonra da dayanılmaz oluyor.

acaba bu sorun her astigmatı olup da lens kullanan kişilerde oluyor mu ?


 
astigmat büyüdükçe lens kalınlığı artıyor, ben de 0.75 astigmat var gayet alıştım hatta lens olduğunu bile unuttum gitti.. toric lenslerde acuvue oasys'i tavsiye ederim ben de onu kullanıyorum.


  • soluman  (03.10.12 16:09:20) 
Bende 3 astigmat ve 8 miyop var iki gözde de..
Bausch & Lomb Toric 66 kullanıyorum ama bende artık dayanamaz oldum.. SOn 3 aydır lens takmıyorum batmalar yüzünden..
Farklı markalardan bahsediyorlar, Johnson&Johnson falan.. Onlara bakmak gerekebilir..
  • quaker  (03.10.12 16:11:19) 
benim 1.25 fazla yüksek bir derece sayılmaz sanırım ama yine de rahat edemedim.


  • john holmes  (03.10.12 16:13:11) 
bende de 2.50 astigmat var her iki gözde de.9 yıldır astigmatlı lens kullanıyordum ama son bir senedir gözlüğe döndüm. Özellikle bilgisayar başında vs çok rahatsız ediyor batıyor. dışarıda iken de en fazla 5 saat sonra gözlerimdeki batma hissi dayanılmaz oluyor.


  • wendyangelamoiradarling  (03.10.12 16:15:17) 
astigmatım yok ama batma-bulanık görme bende de lens kullanmaya başladığım günden beri var, doktor gözde kuruluk olduğunu söyledi. gözde lens varken kullanılabilen göz damlaları var. ben systane kullanıyorum günde birkaç kez. epey rahatlatıyor. senin de bünyen alerjikse böyle bir şey olabilir, sor doktora. batma ve kızarma normalde olan ve zamanla alışılan bir şey değilmiş.


  • vortex  (03.10.12 16:33:55) 
0,5 astigmatim var 7 numara miyop göze ek olarak lens aldım gündelik hayatta problem yok ama futbol vs. spor yaparken astigmatın eksikliğini bariz hissediyorum, odaklanamıyorsun...


  • sic_co  (03.10.12 16:42:39) 
miyop ve astigmatim var, acuvue oasys kullaniyorum, sorun yok.


  • jemjum  (03.10.12 16:53:42) 
bir dahaki sefere 0.25 düşük almayı denemeyi düşünüyorum.Belki daha ince olacağından rahat olur


  • john holmes  (03.10.12 17:01:38) 
2,75 astigmat var, 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum, problem yok. baush&lomb soflens.


  • nick blender  (03.10.12 21:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.