[]

Bir lamer ile iddaa?

Herkese kocaman merhabalar,

Kendini lamer zanneden bir arkadaş ile saçma sapan bir iddaya girdik. bu arkadaş, aslında arkadaş demek yanlış olur aynı ortamı mecburi paylaşmak zorunda kaldığım adam, millete .exe dosyası falan yedirerek, rat, spynet, botnet falan kullanarak insanların bilgisayarlarına sızarak egolarını tatmin eden bir adam. birden gelişen bir muhabbet sonucu benim facebook hesabımı ve mail hesabımı ele geçireceğini iddaa etti ve 500 tl sine idaaya girdik ve birbirimize de 5 gün süre verdik.

delikanlılığa bok sürdürmedim ama inceden tırsmadım değil :) bu adam ne yapabilir? pc im antimalware ile falan korunuyor.. dediği gibi bu işler bu kadar kolay mı? hesabımı alabilirse tabiiki geri verecek ama giden 500 tl olacak ....


şööle biz kazanalım da içelim hep bareber olmaz mı ki?

 
bilgisayarınıza fiziksel olarak erişim imkanına sahipse hiç kasmayın 5 gün falan, 500 tl'yi masasına bırakın. eğer bu şansı yoksa yolladığı, paylaştığı mp3'ü, resmi, linki bile tıklamayın.


  • coder  (03.10.12 14:40:02) 
bilgisayarıma fiziki olarak erişemez...


  • noisy  (03.10.12 14:43:22) 
size daha once yedirdiyse zararli bir dosyayi, evet olabilir.


  • comptrol  (03.10.12 14:43:23) 
Bilgisayarınızın açılışına hatta biosunuzun açılışına da şifre koyun.


  • mhm  (03.10.12 14:43:38) 
facebookta da, gmail'de de 2 kademeli güvenlik var. Bunları açarsanız cep telefonunuza gelecek mesajdaki kodu girmeden şifrenizi bilse bile login olamaz. Bunlar yeterli olacaktır. Bi biramı isterim ;)


  • talemon  (03.10.12 14:46:44) 
ya hacı , facebook için kullandığın mail adresinin ve facebookun şifresini değiştir. bu eleman iddia ediyosa bunu kesin biliyodur şifreni filan. yoksa kimsenin şifresini ele geçiremezsin bodoz gidip onun gonderdıgı bir dosyayı açmadıysan..

pc'deki şifre hatırlatmayı kaldır .. çerezleri de sil.. sittin sene erişemez hesaplarına..
  • kennym  (03.10.12 14:46:57) 
daha önceden sızmış bilgisayarınıza , bu kadar emin olmazdı yoksa. geçmiş olsun şimdiden.


  • kompisko  (03.10.12 14:47:46) 
bu 5 günlük süre zarfında facebooka hiç girmemek de bir önlem olabilir.


  • aeroflot  (03.10.12 14:48:03) 
hacıt fiziksel olarak pcne erişemiyosa hiç sıkıntı yok, o parayı alabileceğin garanti ise önce pcne bi format at, facebookunun şifresini 86 haneli bişey yap, sonra da 5 gün hiç dokunma pcne, gez toz.

500 lirayı alınca da sözlükten bana mesaj at
  • naw man fuck that  (03.10.12 14:48:34) 
format at, windows 8 kur makineye (eldeki cdleri kullanma yenisini kullan). Facebooka gir ve şifreyi 86 haneli hayvani birşey yap. Bunu yaparken ekran klavyesi kullan. Elemanın yolladığı, ya da ondan gelebilecek her türlü maili o makinede açma, hatta hiç login bile olma. 5 gün FB kullanma.

Öyle FB kırmak filan kolay değil, muhtemelen sana birşeyler yollamış ona güveniyor artiz
  • beholderrulez  (03.10.12 15:03:17) 
kapayın bilgisayarı, 5 gun kullanmayın.
bir internet kafeden de email ve facebook şifreni değiştirdiniz mi bişi olmaz hehe
500 lira iyi para yani hehehe
  • natnan  (03.10.12 15:04:44 ~ 15:04:55) 
ehe
kolay mı yav şifre kırmak , iyi öyleyse çalalım herkesin şifreyi.
1) facebook'a kayıt olduğun email adresinin şifresini ve gizli sorunu değiştir ( gizli soruya cevabın saçma sapan bişey olsun )
2) git fb şifreni değiştir.
bi bok olmaz.
eğer bilgisayarına keylogger bir exe vs atmadıysa çocuk, hiç bişey olmaz.
  • abla surdan bi doner ekmek alsana  (03.10.12 15:13:53) 
Farkındaysan internetteki neredeyse tüm hesaplara ulaşım için bir backdoor konuluyor. Şifrelerini unutan insanlar hesaplarına ulaşabilsin diye bazı güvenlik soruları soruluyor.

Eğer bu adam Facebook'unda ekliyse ya da hayatın hakkında bilgi alabilecek bir durumdaysa senin şifreni ya da güvenlik soruna cevabını tahmin ederek e-posta ya da Fb'de giriş sağlayabilir.
www.cracked.com
sanfrancisco.cbslocal.com

Bunun yanında şöyle bir "lamerlık" da var, bazı siteler belli sayıda yanlış şifreli giriş yapılmaya çalışıldığında hesabı bir süreliğine kilitliyorlar. Eski bir şey bu ama hala böyle bir şey varsa panikleme, hesaba o da girememiş demektir.

Adamın bilgisayarını kullanma, kendi bilgisayarını ona kullandırtma, usb takma, e-posta açma, bilgisayarındaki çerezleri baştan sona sil ve şifrelerinin tarayıcında kayıtlı kalmasına izin verme. Bundan sonra şifrelerini elden geçir, karmaşık ama aklında bulunabilecek bir şeyler yap. Şifre gireceğin zaman o siteye private mode ile giriş yap (son dönem tarayıcılarının hepsinde var bu), ve her zaman, HER ZAMAN, site adresini kontrol et.

Atıyorum bu adam sana hotmail@noreply.com adresinden hesabına farklı bir yerden giriş yapıldığına dair e-posta gönderir, sen de iddianın gazıyla orada verilen wrongpassword.hotmaill.com adresine girersin. Sitenin dizaynı hotmail ile aynıdır sen de şifreni girersin ve şifre doğrudan arkadaşına gönderilir.

Bilgisayarını antivirüsler değil, sen korursun ve bunun için de dikkatli olman gerek. Bunun yanında adam Facebook'u hackleyebiliyorsa gitsin orada güvenlik elemanı olarak çalışsın it.
  • Yahuda  (03.10.12 15:28:13) 
ortak wireless kullanma.
hey gidi Cain hey, ne eğlenirdik.

  • FT5  (03.10.12 16:07:51) 
o kadr kolay değil bu işler.

kesin biliyo bence senin şifreni bence de.
  • contavolta  (03.10.12 16:09:36 ~ 16:10:30) 
senin şifreni zaten biliyor olabilir, bu birinci ihtimal.

ikincisi de senin gizli sorularını kurcalayacaktır. ortalama internet kullanıcısı 'ilk köpeğinin adı' tarzı sorulara ne lan bu deyip direkt doğru cevabı yazar, yakın bir arkadaşınsa onun cevabını bulur direkt, alır hesabını.

bunlar dışında bilgisayarı kapalı bırak, takılsın :)
  • roket adam  (03.10.12 16:45:39) 
Ne oldu içkiler? :P


  • Yahuda  (05.10.12 22:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.