[]

Ev faturalarının saklama süresi ne olmalı ?

Arkadaşlar evde dağ gibi yığıldı faturalar...Yok 5 senelik yok son 1 senelik saklanmalı gibi laflar ediliyor.Hepisini atmak istiyorum.
Hangi koşullarda bu faturaları biri gelip bana sorabilir ? Atsam ne olur atmasam ne olur ?



 
5 sene diye biliyorum.


  • sanzelize canavari  (03.10.12 10:27:22) 
anneler saklardı eskiden. bence artık değeri yok malum bankalar üzerinden yapılan otomatik talimatlar ile ödeme yapılan bu devirde. ama zorlasan belki arkasında falan yazabilir.


  • kafadanbacakli  (03.10.12 10:28:50) 
otomatik ödemem yok diyelim..niye saklansın ki onca kağıt parçası kadın analar saklıyor attırmıyorda..hukuki bir gerekçesi var mı ki?


  • seindfeld  (03.10.12 10:30:09) 
eskileri bırak ben yeni gelenleri de atıyorum. yıl olmuş 2012. lazım olursa git çıkar ilgili yerden. alt tarafı bir çıktı alınacak.


  • merhum  (03.10.12 11:20:07 ~ 11:20:20) 
hepsini at.
kendine yeni bir sistem kur. internet bankacılığını kullan. tüm faturalarını ordan öde.
fatura ile ilgili bir konu olursa, bankaya gider geriye dönük tüm ödemelerini alır, belgelersin.
  • başka bir kullanıcı  (03.10.12 11:37:59) 
faturalar değil de makbuzları saklamak gerek, olur da bir şekilde ödemeniz gözden kaçarsa ödemenizi ispatlayabilesiniz diye. onun dışında fatura falan arkadaşların da dediği gibi ilgili kurumdan 2 dakikada çıkartılabilecek bir şey. yine de yasal bir yaptırımı falan varsa bilemem iyice araştırın.


  • metalon  (03.10.12 11:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.