[]

pms hakkında garip sorular

günaydın.
şimdi, hiç anladığım sorular değil öğrenmek için soruyorum sadece.

1- azizim, bu pms 28 günde 1 tekrar ediyomuş. 2 hafta sürüyormuş.(internetten okuduğum kadarıyla ama hata olabilir. çünkü hemen yanında ateşli kızların beni istediğini söyleyen bi banner vardı. inanamadım.) neyse bunun anlamı kızlar ayda 2 hafta ilişkiye girip 2 hafta giremiyor mu?

2-teoride; kız, döllenmemiş yumurtalarını düşürüyor bu dönemde. yani, pms öncesi ya da sırasında biri ile ilişkiye girilse hamile kalmayacak mı? sonuçta yumurtalar düşecek. (evet öyle bir şey pratikte yapılmayacağını biliyorum ama anlamaya çalışıyorum)

3-nasıl takip ediyorlar? 2 hafta süren bu dönemde önemli bi gün mü var asıl takip edilen.. yoksa 2 hafta boyunca mı kanama gerçekleşiyor.

evet pek karşı cinsi keşfetme imkanım olmadı. aklıma takılan sorular hep..

EDİT: pms tıbbi adı sanmıştım dönemden bahsedince. regl demek istemiştim.

 
pms kanamanın kendisi değil. öncesindeki sendroma verilen ad. "pre menstrual syndrome"


  • alperz  (03.10.12 09:53:41) 
2 hafta nedir ya 2 ile 10 gun arasında degisir o


  • rubiks cube  (03.10.12 10:02:47) 
1. pms; pre menstural sendrm demek. yani regl dönemi vücutta yaşanan hormon değişikliği sebebiyle, kadının psikolojisini bozulması, hassas ve duygusal olması. bu dönemde niye ilişkiye girilmesin ki? sen reglin kendisiyle karıştırıyosun onu sanırım. regl döneminde ilişkiye irilmez denir ki bence gerekli hijyenik koşullar sağlandıktan sonra girilebilir. ayrıca pms kesin 2 hafta sürcek diye bişey yok. kişiden kişiye değişir. bende hiç olmaz mesela..

2. gene pms de değil, regl döneminde yumurtalar vücuttan atılır. kadının hamile kalabilceği en uygun dönemim reglin 1günü ile bir sonraki reglin birinci gününün tam ortasındaki 3-4 gündür. yani regli 5 gün süren kadın, 21 günde bir regl oluyorsa 21+5:26 26/2:13 reglin ilk gününden sayarsan 13. gün ve bi öncesi bir sonraki günler hamile kalabilir. buna takvim hesabı denir bir çeşit ilkel doğum kontol yöntemidir. ama riski çok fazladır. 1 günlük gecikmenin bile, 9 ay sonraki kucağınızda sonucunu görebilirsiniz.

3. regl 3-9 gün arası sürer. genelde 20-25 günde olur. azcık hesap kitap yapabilen her kadın kendi periyodlarını tahmin edebilir. ancak bazı kadınların hiç günü şaşmaz, dakikasına kadar tutar, bazı kadınlarınsa 3-5 gün oynar. bu dıurumda hesaplaması zor olur. mevsim gçişlerinde, ağır hastalıklarda, ağır üzüntü ve bunalımlrda bazen çeşitli ilaç kullanımlarında da günler oynayabilir.
  • halanne  (03.10.12 10:03:05) 
1.günü kanamanın ilk günü olarak sayılan döngüde 21.gün pms başlar. 28.gün yeniden kanama olur. 21-28 arası bir haftalık dönem hormonal olarak bir dengesizleşme duygusallaşma vs olsan sıkıntılı bir dönemdir. Ovulasyon= yumurtlama dönemi 14. günde olur artı eksi iki gün kadar hamile kalmaya uygun bir dönemdir. Dolayısıyla pms'e denk gelmez.


  • inthechaos  (03.10.12 10:04:08) 
1) 2 mi hafta yuh 3 gün sürer regl. bekaretini yeni kaybetiysen ya da bi kastalığın varsa da 10 güne kadar yolu var
2) evet yumurtaları düşürüyor ama bu dönemde zibilyonda bir hamile kalma riski oluyormuş
3) yine aynı cevabı vericem, kanama 3 4 gün sürer. kanama bittikten sonra kimse 28 gün saymaz çünkü genellikle regl başladığı günden 30 gün sonra tekrar olur. yani regl bittiğinde sayamazsın önemli olan başladığı gün. bana hep aynı gün oluyor bu yüzden kafam rahat, oldum mu olucam mı demiyorum. ha ama stres vs düzensiz regl olumunu etkiliyor böylece kimisi 20 gün sonra ya da 40 gün sonra regl oluyor.
pms de güzel bir şeydir. kafana balyozu indirir :)
  • neira  (03.10.12 10:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.