[]

C# windows.forms

selam beyler
geçen de bu tarz bi konu açmıştım ama kafamdaki soru işaretleri bi bitmedi.adamın birinin bi masaüstü yazılımı istiyormuş bana ulaştı tamam yapıyım dedim ama C#da şuanda sadece windows.forms biliyorum.wpf bilmiyorum adam 1 hafta-10 güne istediği için sadece wpf yi hakkıyla öğrenmem bile o sürenin 2-3 katı olabilir.adam bu programı sadece kendi kullanacak kendi bilgisayarında bulunacak sadece.o kadar ciddi bişey de istemiyo adam program görevini yapsın hata vermesin tarzı yani.ben şimdi bu adama winformla yapsam programı yeterli seviyede bi grafik olmıcak gibi.adam "la bebeye bak yaza yaza bunu mu yazdın rezil" tarzı bi tavır takınabilir mi?o durumda ben de "abicim performans açısından görüntü kalitesini düşük tuttum çok önem vermedim zaten sen de pro bişey istemedin" desem haklı olur muyum?



 
wpf'ye gerek yok ki, özellikle belirtilmediği sürece biri bir yazılım isterse en basit şekliyle yaparsın. ayrıca windows forms kötü görünmez ki, kullanıldığı işletim sisteminin native arayüzlerini kullanır aynen. yani "bunun görüntüsü güzel olmamış" demek "kullandığım windows güzel görünmüyor" demekle aynı şey oluyor.

Ha ayrıca karmaşık bir şey istemiyor demişsin, mesele illa kafanı kurcalıyorsa aç bir tane wpf projesi, 10 dakika dene bir iki bir şey yap, forms'a acayip benziyor temel özellikler olarak, onda yapabilir misin yapamaz mısın bir gör.
  • samfisher  (03.10.12 03:11:35) 
wpf açtım baya karışık geldi xaml bölümü fln var.ne kadarı xaml yazılıyor ne kadarı klasik C# kestirmek zor bilmeyince.nese dediğin gibi windows.forms daha mantıklı şuanki durum için.teşekkürler yardım için


  • amusan  (03.10.12 03:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.