[]

İnternet üzerinden video izlerken oluşan akıcılık sorunu

Üşenmeden okuyacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum :)

Enteresan bir durum var arkadaşlar, digiturk play üzerinden ligtv maçlarını takip ederken olsun, dizimag'dan dizi izlerken olsun bir garip akıcılık sorunu var. Kesinlikle takılma gibi değil, mesela maç esnasında geniş açılı kamera yön değiştirirken, atıyorum o ana kadar kare geçişleri insan gözü tarafından ayırt edilemezken sonrasında ayırt edilebilir bir hal alıyor. Yani hızlıca akan bir takılma gibi, betimleyemiyorum umarım anlatabilmişimdir durumu. Mesela tamamen sallıyarak sadece fikir vermek adına söylemek gerekirse, normalde saniyede 25kare oynuyorsa, ara ara 4-5'e düşüyor gibi. Bunu ligtv internet yayınına yordum pek çok kez, sonrasında dizi izlerkende farkettim ki aynı problem oluyor.

Nedir bunun sebebi dostlar? Nasıl çözerim? internet hızım 20mb'e yakın, hız anlamında herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, kaldı ki buffering işlemi hiç olmuyor. Yani yüklenmiş veri üzerinden oynatılıyor görseller.

Tarayıcı kaynaklı olabilir mi? Chrome kullanıyorum, safari ve ie denedim sonuç aynı hatta safaride daha fazla arttı sorun. Başka bir sebeb var mıdır yok mudur? Bir el atıverin dostlar, muzdaribim.

 
ekran kartı?


  • tantunisultansüleyman  (02.10.12 20:18:08) 
ATI HD4350 512mb


  • muy bien  (02.10.12 20:20:18) 
hayır sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir diyorum.


  • tantunisultansüleyman  (02.10.12 20:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.