[]

Günlük kontakt lens

bende astigmat ve miyop var. şimdi web'de bakınıyorum, lens alacağım ama günlük lenslerde ölçüler baya kısıtlı. bana uymayan iki tane şey var.

birincisi; benim dia ölçüsü 14, lenste 14.2 seçeneği var sadece. bu çok fark etmeyebilir.


ikincisi de; benim bir gözün axis'i 150 diğeri 20. seçeneklerde de 90 ve 180 var. 20 yerine 90'ı, 150 yerine de 180'i tercih etsem sorun yaşar mıyım sizce?


bunlardan bağımsız olarak;
nasıl ölçülerim varsa aylık lenslerle de sorun yaşıyorum. mesela bir gözümün astigmatı -2.00 ve bu derecede lens bulmak ölüm. bunu tuttursam axisi tutmuyor falan. o yüzden -1.75'i tercih etsem çok sorun olmaz sanırım di mi? ama asıl sorum yukarıdaki ikisi, bilen fikri olan varsa çok sevinirim.

 
Önce bir göz doktoruna gidin ölçümünüzü yapsın ve kendisinden size lens önerisi yapmasını isteyin. Kafanıza göre almayın lensi. Baş ağrısından tutun gözün derecesinin artması - sapıtması, baş dönmesi, daha birçok şey gelebilir başınıza.


  • SiyamkedisiZorro  (02.10.12 17:15:11) 
lens kullanma tavsiyesini anlamadım. astigmat anormal derecede çok mu sizce?

zaten lens kullanıyorum spor yaparken ama memnun değilim markadan(doktor tavsiyesiydi) şimdi yeni bir marka almak istiyorum.
  • qwertyali  (02.10.12 17:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.