bende astigmat ve miyop var. şimdi web'de bakınıyorum, lens alacağım ama günlük lenslerde ölçüler baya kısıtlı. bana uymayan iki tane şey var. birincisi; benim dia ölçüsü 14, lenste 14.2 seçeneği var sadece. bu çok fark etmeyebilir.ikincisi de; benim bir gözün axis'i 150 diğeri 20. seçeneklerde de 9
bende astigmat ve miyop var. şimdi web'de bakınıyorum, lens alacağım ama günlük lenslerde ölçüler baya kısıtlı. bana uymayan iki tane şey var.
birincisi; benim dia ölçüsü 14, lenste 14.2 seçeneği var sadece. bu çok fark etmeyebilir.
ikincisi de; benim bir gözün axis'i 150 diğeri 20. seçeneklerde de 90 ve 180 var. 20 yerine 90'ı, 150 yerine de 180'i tercih etsem sorun yaşar mıyım sizce?
bunlardan bağımsız olarak;
nasıl ölçülerim varsa aylık lenslerle de sorun yaşıyorum. mesela bir gözümün astigmatı -2.00 ve bu derecede lens bulmak ölüm. bunu tuttursam axisi tutmuyor falan. o yüzden -1.75'i tercih etsem çok sorun olmaz sanırım di mi? ama asıl sorum yukarıdaki ikisi, bilen fikri olan varsa çok sevinirim.
0
Önce bir göz doktoruna gidin ölçümünüzü yapsın ve kendisinden size lens önerisi yapmasını isteyin. Kafanıza göre almayın lensi. Baş ağrısından tutun gözün derecesinin artması - sapıtması, baş dönmesi, daha birçok şey gelebilir başınıza.
0
SiyamkedisiZorro
(
02.10.12)
lens kullanma tavsiyesini anlamadım. astigmat anormal derecede çok mu sizce?
zaten lens kullanıyorum spor yaparken ama memnun değilim markadan(doktor tavsiyesiydi) şimdi yeni bir marka almak istiyorum.
0