[]

sürekli baş dönmesi

mesela ayaktayken bir anda oturuyorum 10 saniye kadar başım dönüyor, dünya takla atıyor sanki. ya da sırtüstü yatıyorum, kafamı bir anda sağa çeviriyorum yine aynı durum 10 saniye kadar filan. ne zaman kafamı çevirsem ya da ayağa kalksam, yatsam ya da otursam başım dönüyor. 3 4 gündür var bu. 4 gün önce yurtdışındaydım, interrail yapıyordum. yorgunluk ve güneşten dolayı kaynaklanıyor olabilir mi bu? ciddi bir şey olabilir mi?




 
vücudun biraz zayıfsa veya mide bulantın da varsa sözlükte meniere sendromu başlığını incele derim inşallah ciddi bir şey yoktur tabi de..

(bkz: meniere sendromu)
  • bildigin emre  (02.10.12 10:53:18 ~ 10:54:36) 
bende yurtdışından geldikten sonra aynısı olmuştu ama geçti.

gerçi ben uçakla gidip gelmiştim.
  • tantunisultansüleyman  (02.10.12 11:12:46) 
bende de olmuştu, bildiğin vücudu kalibre ettim geçti.

Nasıl?

Önce sırtüstü dümdüz 20 dk. yattım. "Bu sırtüstüdür" dedim kendime, uyumadım.
Sonra sola döndüm "Bu soldur" dedim,
Sağ ve yüzüstü de yaptım bunları.

Aşırı salakça göründüğünün farkındayım ama 1 haftadır sürekli olan baş dönmesini geçirdi valla. Benzer uygulamalar duymuştum. Sanırım kulaktaki denge sıvısı/organı ile ilgili ise işe yarayabiir.
  • jadle  (02.10.12 11:34:50) 
Ciddi bir şey olabilir de olmayabilir de. (Evet, çok yardımcı oldum)

Jet-lag, yorgunluk ya da dehidrasyonun etkisi olabilir. Bolca sıvı tüketip bir iki gün dinlenmeni, eğer geçmezse hemen bir doktora gitmeni öneririm. Arkadaşların belirttiği gibi vertigo ya da meniere sendromu olabilir. (Annemde meniere var oradan biliyorum ama onun başlangıcı çok şiddetlidir, seninki pek öyle durmuyor) Evde ölçüm aleti varsa bir de kan şekerine bakıver.

P.S: Tıbbi bilgilerim kulaktan dolma olup, House izleyerekten pekiştirilmiştir.
  • terelelli  (02.10.12 11:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.