[]

bisiklete başlamak

Arkadaşlar ben bu bisiklet olayına girmek istiyorum. Bi yandan eğlence için, bi yandan da zayıflamak için düşünüyorum. Fakat ne sürmeyi biliyorum, ne de hayatımda bisikletim oldu:(( Bana ne tavsiye edersiniz, pahalı mıdır bu meret? Bi de düşe kalka öğreneyim derken kafamı gözümü patlatmayayım.




 
çocukken 4 tekerlekliden başladığım için alışma konusunda bir şey diyemem ama zamanla alışılır elbet. fiyat olarak da 100'e falan duyulmayan markalar vardır belki ama 200-300'den başlayıp milyarlara kadar çıkan bisikletler vardır. ben geçen yıl 400'e gayet güzel bir şey almıştım.


  • sanal uyku  (28.11.08 23:24:28) 
hiçbir şey için geç değildir geyiği yapmaya gerek yok, kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum ama soruş şeklinize bakıp yorum yapıyorum eğer genç-orta yaşlardaysanız birinin yardımıyla bir derece ama 4 tekerlekli bisiklet süremeyeceğiniz için tek başınıza öğrenmeniz zor, yada 4 tekerlekli sürermisiniz:). kısacası genel olarak öğrenmek zor belli bir yaştan sonra, şakası yok ciddi ciddi kafanızı patlatabilirsiniz. fiyat konusunda ise 200 ytl civarlarında gayet güzel bisiklet bulabilirsiniz.
ama tabi unutmamak lazım hiçbir şey imkansız değildir:).

  • insantaklidiyapanmaymun  (28.11.08 23:57:22 ~ 29.11.08 00:09:10) 
oturup evinizde pilates yapmanız şiddetle tavsiyemdir. yeterli bilgiyi de duyuru aramaya "pilates" yazıp bulabilirsin! (youtube linkleri vs.)


  • te cetveli  (29.11.08 00:05:00) 
@htf: arabayı ilk denememde sürebilmiştim ama bisikleti sürememiştim, bence öğrenmesi belli bir yaştan sonra eğer 4 tekerlek gibi bir şansınız yoksa zor. bu aslında çocukluk içinde zor ama orda yanınızdaki insanın bisikletin boyutu ve sürücünün ağırlığını düşününce size yardımcı olması daha kolay, ama büyük bir insan için durum aynı olmuyor tabi birde 4 tekerlekli bisiklet var ki çocuklarca daha kolay kullanılıyor.

ayrıca öğrenemezsiniz diye birşey yok tabi öyle algılamayın söylediklerimi. ciddi ciddi ben bu işi yapcam derseniz tabi ki öğrenirsiniz bu kadar insan yapıyor bu işi, tamam onlar bir şekilde öğrenmişler ama sonuuçta öğrenilebiliyor demektir bu, fakat ileri yaşlar içinde kolay olcağını düşünmüyorum. bana sorarsanız eğer gerçekten kullancaksanız ve ortamınızda varsa öğrenin. sahsen fırsat buldukça bisiklet kullanan biriyim, gerçekten güzel bir hobi ve spordur.
  • insantaklidiyapanmaymun  (29.11.08 00:45:37) 
hobi ve spor olmasının yanında bir yerden bir yere giderken de otobüsle dolmuşla falan uğraştırmaması da güzel oluyor. tabi mevsimlerden kış olmamalı ve mesafe de çok uzun olmamalı bence.
şöyle bir düşündüm de neler yapılır bisiklete binerken dengede durmak için diye:
kolların 2'si de aynı hizada olsun ve ve hizayı bozmamaya konsantre olun, böyle deyince kasmak gerekiyormuş gibi oluyor ama zamanla kolların rahat olduğu anlaşılacaktır zaten.
bir de harekete geçmeden önce durduğunuz yerde değil de ayağınızı yere sürterek ileriye doğru hareket verin bisiklete, daha sonra pedal çevirmeye başlayın. durduğunuz yerde pedal çevirmeye çalışırsanız daha hareket edemeden bir sağa bir sola yatabilirsiniz yeni başlarken.
böyle öneriler geçti aklımdan ama ne derece profesyoneldir bilmiyorum, ama bunlara uyulursa daha rahat olur gibi.
  • sanal uyku  (29.11.08 01:02:54) 
eğer bariz bir denge probleminiz yoksa yaş mevhumu problem değil. çocuk yaşta öğrenilmesi elbet güzel ama 20'li yaşlarda öğrenip gayet güzel kullanan kişiler de tanıyorum.

mümkü olduğunca üstüne gidin.

bu arada bisiklet fiyatları kalitesine göre değişir, 400 - 500 YTL'den başlıyor sanırım ama ortalama düzeyde birşey için bir milyara yakın gözden çıkarmak lazım. siz en iyisi düşüp kalktığınızda parasına canınızın yanmayacağı birşey alın.
  • alchoburn  (29.11.08 01:49:24) 
www.pedalsesi.com
www.bisikletforum.com
sitelerini oneririm mutlaka bilgi filan vericeklerdir ayrica
www.deltabisiklet.com
bisikletlere de bu siteden bakabilirsin istanbul ankara ve fethiye de var hangi sehir den oldugunu bilemeyecegim ama www.sdsbisiklet.com ankarada yeni bi olusum trek markasi uzerine calisiyorlar delta pahali geldi dersen burasi uygundur derim sana diger bilgiler icin de pedal sesi ve bisiklet forum sitelerine bak derim ne dir ne degildir falan filan.. tur lar duzenliyorlar mtb filan iyi guzel hos seyler bunlar
bol sans
  • bitterlemon  (29.11.08 02:46:42) 
zayıflamak için koşmak veya tempolu yürüyüş daha faydalıdır


  • chavezding  (29.11.08 07:54:47) 
okuyarak işin kinetiğini kavrayın.


  • ayanux  (29.11.08 10:55:16) 
bence mutlaka alın, illa öğrenirsiniz. koşma, yürüme daha faydalıdır belki ama insan bir yerden sonra sıkılır bence onlardan. hele ki ilk başlarda. ama bisiklet aynı zamanda eğlencelidir de. spor olmasa bile en azından çıkıp gezeyim dersiniz. 200-300 lira civarı bir bisiklet işinizi görür bence. kolay gelsin efendim.


  • elcezire exclusive  (29.11.08 12:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.